‘Google betaalt 1 miljard dollar voor Twitch’

De informatiegigant staat volgens insiders op het punt om het streamingplatform Twitch over te nemen voor één miljard dollar.

De informatiegigant staat volgens insiders op het punt om het streamingplatform Twitch over te nemen voor één miljard dollar.

De overnamegeruchten zijn er al sinds mei maar volgens Venturebeat, dat zich baseert op bronnen bekend met de materie, is de deal rond. Google en Twitch zelf geven momenteel geen commentaar op dat gerucht.

Twitch focust zich op livestreams en is vooral populair onder gamers . Zij kunnen de spelsessies vai hun pc, Xbox One of PlayStation 4 live uitzenden. Vandaag doen 1,1 miljoen gamers dat voor een publiek van meer dan vijftig miljoen actieve gebruikers.

Als het bedrag van één miljard dollar klopt dan wordt dat een spectaculaire waardeverhoging van de start-up die volgens Venturebeat tot nu toe 35 miljoen dollar aan investeringen ophaalde. Ter vergelijking: Google betaalde in 2006 1,65 miljard dollar voor YouTube. Dat het bedrijf nu opnieuw een bedrag van tien cijfers neerlegt toont aan dat het bedrijf veel potentiëel ziet in livestreaming, iets wat vandaag ook al op YouTube kan, maar daar minder prominent aanwezig is.

Justin.tv

Twitch als merk bestaat sinds juni 2011 maar ontstond als nevenproject van Justin.tv dat al sinds 2007 focust op livestreaming. Beiden werden opgericht door Emmett Shear (ceo) en Justin Shear. De populariteit van Twitch is intussen een stuk groter dan Justin.tv, wat de oprichters ertoe leidde om het moederbedrijf boven beide takken in februari van dit jaar om te dopen naar Twitch Interactive. Vermoedelijk zal Google dus niet enkel Twitch maar ook Justin.tv in handen krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content