Google koopt bedrijf dat je gezondheid meet via de smartphone

. © REUTERS

Google heeft een startup gekocht die apps ontwikkelt om je gezondheidstoestand en ziektes op te sporen met enkel je smartphone.

Het gaat om Seniosis Health, een startup uit Seattle waar een twaalftal mensen werken. Het bedrijf ontwikkelt onder meer SpiroSmart, SpiroCall, HemaApp en osteoApp. Zo kan het onder meer geelzucht bij baby’s ontdekken, maar ook longproblemen zoals astma vaststellen.

Het bedrijf wil zich onderscheiden door het feit dat je geen extra hardware nodig hebt. De microfoon, camera en andere sensoren op je telefoon volstaan.

De overname wordt gemeld door GeekWire, al hebben Senosis en Google zelf de deal nog niet bevestigd. Hoeveel Google voor het bedrijf betaald is evenmin bekend. Senosis had nog geen kapitaal opgehaald, maar kon al wel starten met een miljoen dollar dankzij een subsidie van de Amerikaanse overheid.

Wat Google met het bedrijf in de toekomst wil doen is nog niet zeker. Maar het bedrijf heeft sinds 2015 wel een dochteronderneming die focust op healthcare en wetenschap. Mogelijk zal Seniosis daar uiteindelijk belanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content