Google kroont Belgische start-up Datatonic tot Partner of the Year

Louis Decuypere en Mathias Feys van Datatonic (centraal) ontvingen de Top Google Cloud Platform Services Partner 2015-award tijdens Teamwork, een jaarlijks Google-event in Las Vegas. © Datatonic
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Datatonic, een Belgische start-up uit Roeselare, is op een event voor Google-partners in Las Vegas uitgeroepen tot wereldwijde ‘Partner of the Year’ voor de Google Cloud Platform diensten. Het is de eerste keer dat een Belgisch bedrijf de titel in de wacht sleept.

Datatonic helpt sinds 2013 bedrijven met inzichten en analyses uit grote hoeveelheden data. Coolblue is één van de klanten van de West-Vlamingen. Hun start-up helpt de Nederlandse webwinkel met het structureren van zijn webdata.

Het is niet de eerste keer dat Datatonic in de prijzen valt. Vorig jaar nog haalde het team rond Louis Decuypere en Mathias Feys het podium op een internationale data-wedstrijd van de Telecom Italia Group.

Op basis van miljarden telefonie- en GPS-gegevens ontwikkelde Datatonic toen een online atlas die de beste locaties selecteert voor het starten van een nieuwe winkel of zaak. De start-up moest toen enkel IBM laten voorgaan.

Opvallend is dat de data-specialisten het cloud-platform van Google verkiezen boven dat van grote concurrent en marktleider Amazon. “Om grote hoeveelheden data te analyseren heb je rekenkracht nodig”, legt medeoprichter en ceo Louis Decuypere uit.

“We kunnen ons voor honderd procent focussen op onze algoritmes en wiskundige modellen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Het Google Cloud Platform zorgt automatisch voor de rekenkracht om dit toe te passen op grote schaal.”

Partner of the Year

Als ‘Partner of the Year’ zal Google Datatonic wereldwijd op de kaart zetten. In se noemt de technologiegigant de Belgische start-up de ‘meest innovatieve’ en ’technisch sterke’ partner voor het vertalen van Google Cloud-diensten naar de bedrijfswereld.

“We werkten het voorbije jaar keihard om de Google Cloud te introduceren bij onze klanten”, klinkt het. “Omdat we als partner als eerste toegang krijgen tot hun nieuwe software zijn we altijd up-to-date en kunnen we snel inspelen op veranderingen.”

“Die dynamiek, en onze nauwe band met Google, is de reden waarom ze ons kozen als beste service partner. Dit is een enorme duw in de rug. Het geeft ons extra energie, maar ook geloofwaardigheid om nog meer nieuwe toepassingen uit te werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content