Graphine winnaar iBoot coaching traject

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Graphine is de winnaar van het ‘iBoot coaching traject’ dat jaarlijks georganiseerd wordt door het IBBT. De specialist in technologie voor realtime computer graphics stoot door naar de finale selectieronde van het financieringsprogramma iStart.

Graphine is de winnaar van het ‘iBoot coaching traject’ dat jaarlijks georganiseerd wordt door het IBBT. De specialist in technologie voor realtime computer graphics stoot door naar de finale selectieronde van het financieringsprogramma iStart.

IBBT organiseert jaarlijks het iBoot-coaching traject voor ondernemende zielen met een concreet ict-gerelateerd business idee. Tijdens dit traject worden teams samengesteld die een business plan moeten uitwerken tijdens een aantal intensieve coaching sessies.

Zeven wannabe-starters en start-ups werkten de afgelopen maanden onder begeleiding van (inter)nationale coaches een business plan uit, 4 stootten door naar de finale van afgelopen vrijdag.

Graphine werd unaniem uitgeroepen tot winnaar van deze editie. Volgens de jury heeft de start-up unieke technologie in huis, biedt het een goede value proposition, is het team erg complementair, en werd er overtuigend gepitcht. Als gevolg stoot het team rechtstreeks door naar de finale selectieronde van het financieringsprogramma iStart.

Dit programma focust op de verdere ontwikkeling en commercialisering van technologie en resultaten van onderzoeksprojecten. Deelnemers krijgen de kans om hun business model verder op punt te stellen, prototypes te ontwikkelen, marktonderzoek en field trials uit te voeren en op basis daarvan een traject voor commercialisering en een financieel plan voor te stellen.

“Het is erg belangrijk dat we via programma’s als iBoot en iStart ondernemers met een waardevol business idee kunnen ondersteunen en zo hun kansen om een succesvol bedrijf uit te bouwen maximaliseren”, zegt Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (SP.A) daarover. “Innovatie gaat immers hand in hand met maatschappelijke en economische vooruitgang.”

Videogames Graphine is gespecialiseerd in technologie voor realtime computer graphics en biedt tools aan die de hoeveelheid details in virtuele omgevingen sterk kan verhogen. De focus ligt op videogames, waarbij het creëren, distribueren en visualiseren van grote hoeveelheden textuurdata mogelijk gemaakt worden.

De drie andere finalisten waren Axsmate (met een toepassing om via gsm toegang tot gebouwen te beheren), Cloud Friends (met een softwareplatform dat het management van de digitale huiskamer vereenvoudigt) en Caphe (software waarmee je sneller en correcter optische chips kan ontwerpen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content