Gratis mobiele operator komt naar België

De Amerikaanse start-up FreedomPop gaat binnenkort zijn gratis diensten aanbieden in België.

De Amerikaanse start-up FreedomPop gaat binnenkort zijn gratis diensten aanbieden in België.

Het bedrijf heeft een MVNO-overeenkomst met Base Company om binnenkort gratis voice, sms en data aan te bieden in ruil voor reclame.

In de VS biedt FreedomPop al sinds 2012 telecomdiensten aan, maar nu bekijkt het bedrijf de mogelijkheden om in Europa klanten te winnen.

“We stellen innovatieve businessmodellen ter beschikking van onze klanten op ons mobiele netwerk en dat is een essentieel onderdeel van de wholesale-strategie van BASE Company,” zegt Jos Donvil, ceo van Base Company. “FreedomPop is, net als wij, een challenger, en staat voor het soort innovatieve dienstenmodel dat zowel groei als waarde zal genereren.”

Over de prijzen en formules is nog maar weinig bekend. Wel zegt het bedrijf dat er bijkomende (betalende) opties zijn voor grote gebruikers. Ook kunnen klanten in de VS het MVNO-partnerschap gebruiken om goedkoop te bellen wanneer ze in Europa verblijven.

Niet de eerste gratis provider

FreedomPop is niet de eerste virtuele operator die met een zogenaamd freemium model de markt probeert te veroveren. In 2008 kwam Pumbby, via een overeenkomst met Mobistar, naar ons land om er gratis diensten in ruil voor sms-reclame aan te bieden. Maar in 2010 hield de operator het alweer voor bekeken wegens te weinig inkomsten.

Al wil dat weinig zeggen over de kansen van de nieuwe gratis operator gezien de markt vandaag is veranderd nu smarpthones definitief zijn doorgebroken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content