Half miljoen euro voor Behind The Buttons

© .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het jonge Gentse it-bedrijf Behind The Buttons heeft een half miljoen euro opgehaald bij drie business angels en bij het participatiefonds van de federale overheid.

Behind The Buttons begeeft zich al bijna 6 jaar op de erp-markt, en heeft met zijn intern ontwikkelde platform al heel wat gebruikers weten aan te trekken. Om verder te kunnen groeien, en om de organisatie verder te kunnen professionaliseren, ging de starter op zoek naar externe investeerders.

Uiteindelijk kwamen er drie gegadigden uit de bus. Maarten Vandenbroucke, de oprichter en voormalige ceo van Gatewing, en de broers Wim en Guido Bazaar, die mee aan de wieg stonden van het it-bedrijf Compex. Samen met de investeerders springt ook het participatiefonds van de federale overheid bij, door middel van een BA+-lening.

In totaal slaagde Behind The Buttons er in om 500.000 euro bij elkaar te harken. Eén vijfde komt van het participatiefonds, en vier vijfde mag op het conto van de business angels worden geschreven.

“Dat drie ervaren investeerders én het participatiefonds van de federale overheid hun centen en dus hun vertrouwen schenken aan ons bedrijf, is een absolute opsteker en zorgt er voor dat we als organisatie een versnelling hoger kunnen schakelen”, zegt ceo Leander Naessens van Behind The Buttons.

In elk geval is het de bedoeling om de bedrijfsstrategie aan te passen, en om zich veel offensiever op de markt te gaan begeven. In mei wordt de nieuwe strategie gecommuniceerd, en zal ook een nieuwe naam voor het bedrijf worden bekend gemaakt.

De naam Behind The Buttons wordt weerhouden voor het erp-pakket zelf, dat geperfectioneerd zal worden naar verschillende sectoren toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content