Hasseltse Corda Campus krijgt start-up incubator van 3400 m²

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De stad Hasselt krijgt een incubator van 3400 m². Het project voor starters wordt gehuisvest op de Corda Campus, de oude Philipssite die wordt omgetoverd tot een bedrijvenpark dat focust op innovatieve technologieën en diensten.

De stad Hasselt krijgt een incubator van 3400 m². Het project voor starters wordt gehuisvest op de Corda Campus, de oude Philipssite die wordt omgetoverd tot een bedrijvenpark dat focust op innovatieve technologieën en diensten. De Hasseltse ‘Corda Campus’ is een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). In totaal is het de bedoeling om 56.000 vierkante meter kantooroppervlakte te voorzien in de jeneverstad voor gevestigde bedrijven en start-ups actief in ict, media en diensten.

Momenteel werken er al een vijftigtal bedrijfjes in de gebouwen op de oude Philipssite. Hieronder gevestigde waarden zoals Cronos, Flanders Investment & Trade (FIT) en Luminus, maar ook jonge tech-starters zoals Right Brain (Baahlu), Ontoforce en J4S. Nog voor het einde van volgend jaar moet een opvallende nieuwbouw van 20.000 vierkante meter klaar zijn (met o.a. lounges, restaurants en vergaderzalen) om de campus een eigen smoel te geven.

3.400 vierkante meter kantoorruimte wordt voorbehouden voor een heuse start-up incubator, die in samenwerking met het Gentse onderzoeksinstituut iMinds wordt opgezet. De broedplaats voor startende bedrijven zou in het derde kwartaal van 2014 operationeel moeten zijn, en zal net zoals in de Arteveldestad niet enkel voorzien in goedkope kantoorruimte, maar ook in coaching en begeleiding.

“iMinds heeft in Gent al een incubator voor starters opgezet”, vertelt international bridging manager Patrick Kestens van Corda en LRM. “Het is de bedoeling dat die instelling dat nu nog eens overdoet voor de provincie Limburg. In 2014 komt er ook een permanente vertegenwoordiging van iMinds in Hasselt, om alles in goede banen te leiden.”

Ecosysteem LRM wil het ecosysteem dat zich stilaan aan het vormen is op en rond Corda Campus laten uitgroeien tot het ‘economisch kloppende hart’ van Limburg (naast C-Mine in Genk, dat meer focust op de creatieve economie dan op ict en diensten). De huidige community moet daarbij een magneetfunctie vervullen.

“Ook de Limburgse hogeschool PXL krijgt een antenne op de campus én er is al een gelijkaardige afspraak gemaakt met de Universiteit Hasselt”, aldus nog Kestens. “Het is de bedoeling om studenten in contact te brengen met ervaren ondernemers via workshops, seminaries en pitchevents. Dat is de enige juiste manier om jongeren de zin voor ondernemen bij te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content