Het online shopping-geheugen van Storites

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Storites is een online e-commerce platform waar je als shopper nieuwe producten uit de buurt kan ontdekken en je favorieten op een visuele manier kan bijhouden.

Storites is een online e-commerce platform waar je als shopper nieuwe producten uit de buurt kan ontdekken en je favorieten op een visuele manier kan bijhouden.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een leuke webshop tegenkomt, maar op dat moment niet echt iets nodig hebt. Weken later bedenk je dat je een geschenk moet kopen voor een vriend of voor een vriendin, en dan ben je die webwinkel lang weer vergeten.

“Vaak twijfel je ook over een aankoop omdat je nog wat moet sparen, of omdat je wil verder zoeken en vergelijken”, verduidelijkt medeoprichtster van Storites Sara Coene. “Dan is het handig als je het product kan categoriseren, bijhouden en er later op terugkomen.”

Storites wil daarbij helpen. De start-up biedt een platform waarop webshops hun producten in de spotlights kunnen plaatsen, en waarop online shoppers hun favorieten kunnen aanvinken met hartjes en organiseren in verschillende categorieën. Dat kan overigens niet enkel met producten op Storites zelf, maar ook met andere items en webshops die bijgehouden moeten worden. Daartoe kunnen geïnteresseerden een Storites-button installeren in hun browser.

“We worden wel eens een niche-Pinterest genoemd, en in zeker zin klopt dat wel, maar er zijn toch heel wat verschillen”, aldus nog Coene. “Zo willen we favoriete items en shops in eerste instantie privé houden, en dit zo lang de shopper dat wenst. Storites is ook een shopping website en geen sociaal netwerk volgepropt met reclame. Voorts is het de bedoeling om dingen te ontdekken, eerder dan om prijzen te vergelijken zoals op de vele andere e-commerce initiatieven.”

Er zijn verschillende mogelijkheden voor webshops om actief te zijn op Storites. Er kan laagdrempelig gestart worden met een gratis optie, waarbij er tot 5 producten kunnen geplaatst worden op het platform. Vanaf 10 producten wordt er met een abonnementsformule gewerkt, en moet er dus betaald worden om aanwezig te zijn.

“Straks zullen we ook met dagaanbiedingen werken, waardoor de shops hun producten nog wat meer in de kijker kunnen plaatsen. Voor schreeuwerige banners en opvallende reclameboodschappen willen we passen.”

Intussen zijn er al een 150-tal shops aanwezig op Storites. Het betreft vooral lifestyle-initiatieven, zoals winkels die geschenkartikelen verkopen, gadgets en kleding.

Paspoort:

Naam: Storites
Opgericht in: 2013
Maatschappelijke zetel: Pittem
Aantal werknemers: 5
Kapitaal: Enkele duizenden euro’s eigen kapitaal. Op zoek naar investeerders.
www.storites.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content