Huur kantoorruimte per uur met Mobispot

Mobispot koestert de ambitie om hét platform bij uitstek te worden voor mobiele werknemers die op zoek zijn naar kantoorruimte.

Mobispot koestert de ambitie om hét platform bij uitstek te worden voor mobiele werknemers die op zoek zijn naar kantoorruimte.

“Vroeger werkte ik als commercieel agent in kantoormeubilair”, aldus medeoprichter Pierre Vreuls. “Maar ik raakte de mobiliteitsproblemen beu, en dacht bij mezelf dat er iets gedaan moest worden voor ‘zwervende’ professionals die willen ontsnappen aan de files, of die gewoon willen kunnen werken tussen twee afspraken door. Een hotellobby is verre van ideaal.

Het oorspronkelijke idee was om overal in het land mobiele kantoren uit te bouwen in containers, maar al gauw kwam Vreuls tot het besef dat die investering financieel te zwaar zou wegen.

Bovendien waren er al heel wat kantoren met een onderbenutte capaciteit. Daarom zette Mobispot de stap naar een interessante nichemarkt door -via een webplatform- een formule aan te bieden waarop kantoorruimte per uur gereserveerd kan worden.

De doelgroep is bijzonder breed: mobiele beroepen (commerciële vertegenwoordigers, lesgevers, enz.), telewerkers, zelfstandige ondernemers, … Het platform is ontstaan in de schoot van de Brusselse werkgeversfederatie BECI, en kan rekenen op de steun van ALD Automotive en accountantsbureau BDO, dat er intussen al gebruik van maakt.

Wat het aanbod betreft heeft Mobispot momenteel al ruim twintig businesscenters en coworkingspaces in de portfolio. Dat aantal zou nog verdubbelen naar het einde van de zomer toe.

“We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de infrastructuur. Diegene die er komt werken moet tijd kunnen uitsparen, al is het maar voor een uurtje.”

Voor de aanbieders van kantoorruimte vormt Mobispot alvast een interessant kanaal om ruimte die niet gebruikt wordt toch te laten renderen.

“Via de zoekmodule kunnen de beschikbare werkposten of vergaderzalen in real time worden weergegeven. Met de kredietportefeuille kan er gereserveerd en betaald worden. De kredieten kunnen individueel of collectief worden beheerd. Een manager kan zelf de kredieten van verschillende mobiele werknemers beheren, en eventueel bepaalde beperkingen opleggen. Er is een vorm van controle die telewerken van thuis uit verhindert.”

Het MobiSPOT-platform werd in eigen huis ontwikkeld op basis van open source LAMP-technologieën (Linux, Apache, MySQL en PHP). Tegen oktober zouden er geolokalisatiefuncties beschikbaar moeten zijn, net als een app voor Android en later ook voor iOS.

“Ons doel tegen 2014 is om een Mobispot aan te bieden op 15 minuten van de plaats waar je bent, overal in België”, aldus Pierre Vreuls.

Paspoort

Bedrijfsnaam: Mobispot (Mobispot.be)
Maatschappelijke zetel: Brussel
Oprichtingsdatum: april 2012
Personeel: 4 medewerkers
Kapitaal: eigen fondsen, momenteel wordt er kapitaal geworven

Partner Content