Innoviris investeert 500.000 euro in Doccle

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie Innoviris investeert 500.000 euro in Doccle, een start-up die een platform bouwt waarmee gebruikers documenten van verschillende leveranciers op een uniforme en herkenbare manier kunnen uitwisselen, afhandelen én archiveren.

Het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie Innoviris investeert 500.000 euro in Doccle, een start-up die een platform bouwt waarmee gebruikers documenten van verschillende leveranciers op een uniforme en herkenbare manier kunnen uitwisselen, afhandelen én archiveren.

Initiatiefnemer achter het platform voor de digitalisering van documenten is Acerta, al stapten ook Telenet en CM al snel mee in het verhaal. Eén en ander resulteerde in een nieuw coöperatieve vennootschap, die sinds begin 2012 actief is. De drie bedrijven investeerden elk al 500.000 euro in ‘Doccle’, en daar komt nu dus nog 500.000 euro bij van Innoviris. Voor de eigenlijke it-ontwikkeling tekende Atos Wordline, omwille van de expertise in beveiliging van elektronische transacties en het digitaliseren van diensten.

De bedoeling is om een soort van gezamenlijke ‘digitale archiefkast’ te creëren voor belangrijke documenten van bedrijven en particulieren. Telenet kan er de facturen voor de klanten in stoppen, CM zijn de terugbetalingsoverzichten, en Acerta de loonbrieven.

Op termijn moet het ook mogelijk worden om een garantiebewijs van een toestel rechtstreeks in de archiefkast te laten plaatsen op het moment van de aankoop. De consument kan dan een reminder instellen die hem verwittigt wanneer de garantie afloopt, zodat hij gemakkelijk tot een verlenging kan overgaan. Indien hij jaren later een probleem heeft met het toestel, kan hij het garantiebewijs snel online terugvinden en van daaruit ondersteuning vragen.

“We zijn er in geslaagd om de drie initiatiefnemers vrij snel op één lijn te krijgen”, zegt Bram Lerouge, die het Doccle-project leidt. “Uiteindelijk is er een gemeenschappelijke problematiek die iedereen wil oplossen: dichter bij de klant staan en de drempel om digitale documenten te gebruiken zo laag mogelijk houden.”

“Dankzij de extra steun van Innoviris kunnen we nu alvast een eerste versie van het platform lanceren”, aldus nog Lerouge, “en de eerste stappen zetten in het betrekken van de gebruiker bij het definiëren van de verdere ontwikkelingen.”

Innoviris steunt Doccle omdat het volgens de instelling “een beloftevol project is, dat gerealiseerd wordt binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarmee bevestigt Doccle de voorname rol van Brussel op ict-vlak en zorgt het ervoor dat dit beeld ook naar de toekomst toe verzekerd wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content