InSilico Genomics haalt 1,2 miljoen euro op

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Brusselste start-up InSilico Genomics heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij een rist business angels. Dat geld moet volstaan om de commerciële ontwikkeling van het platform voor het beheer van genetische gegevens te waarborgen.

De Brusselste start-up InSilico Genomics heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij een rist business angels. Dat geld moet volgens de oprichters volstaan om de commerciële ontwikkeling van het platform voor het beheer van genetische gegevens te waarborgen. InSilico Genomics houdt zich bezig met het databeheer van het menselijk genoom. De spin-off van de VUB en de ULB heeft een onlinetool gebouwd die het beheer van genetische informatie vereenvoudigt door de data vlotter toegankelijk te maken voor onderzoekers en artsen.

Onlangs kon InSilico Genomics een eerste kapitaalronde van 1,2 miljoen euro volmaken bij enkele particuliere investeerders. Onder hen twee gekende spelers uit de it-sector, (namelijk de Ogone-oprichters Mechelynck en Pierson), maar ook voormalig GSK Biologicals ceo Jean Stephenne en oprichter van verschillende biotechbedrijven Jean-Marie Delwart.

De fondsenwerving is bedoeld om het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen en InSilico Genomics de mogelijkheid te bieden om haar computerplatform ‘InSilico DB’ commercieel in de markt te zetten.

InSilico DB is een gebruiksvriendelijke en goedkope onlineoplossing die laboratoria in staat stelt om de genetische gegevens komende vanuit verschillende technologieën – verschillende sequencingmethoden – te lezen, op een eenvoudige manier te ordenen, te delen en te bewaren, en vervolgens naar de taal van de voornaamste bestaande analysetools te vertalen. Eén en ander zou het werk van de onderzoekers aanzienlijk vergemakkelijken.

“We gaan er van uit dat InSilico Genomics kan uitgroeien tot hét platform voor de wereldwijde uitwisseling van genetische gegevens”, aldus oprichters David Weiss-Solis en Alain Coletta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content