Investeerders Irispact wachten op patentoverdracht

© BELGA

De Amerikaanse kapitaalsinbreng van IrisPact is nog niet rond. Het bedrijf moet eerst het patent op de technologie onderbrengen in het bedrijf.

De Amerikaanse kapitaalsinbreng van IrisPact is nog niet rond. Het bedrijf moet eerst het patent op de technologie onderbrengen in het bedrijf. IrisPact haalde eind vorig jaar 20 miljoen dollar op voor de ontwikkeling van een product waarmee de identiteit van twee partijen online kan worden gecontroleerd. Maar vooraleer die financiering kan worden afgerond moet het patent waarop de technologie steunt in het bedrijf worden ondergebracht.

Dat patent is momenteel in handen van cto en medeoprichter Luc Buntinx. De overdracht lijkt dus eerder een formaliteit, maar is intussen nog niet afgerond. Buntinx geeft zelf geen commentaar op de kwestie en verwijst door naar ceo Bruno Segers.

Die benadrukt dat de investeerders er nog steeds zijn, “maar het patent dient volledig in IrisPact ondergebracht te worden. Alleen dan kan de Amerikaanse kapitaalsinbreng geformaliseerd worden,” zegt Bruno Segers aan onze redactie.

Een concrete timing geeft het bedrijf niet. Maar “de laatste loodjes worden gelegd om het patent binnen IrisPact onder te brengen.”Aldus Bruno Segers aan onze redactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content