iStart-incubatieprogramma iMinds bij top 25 University Business Incubators

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het iStart-incubatieprogramma voor startende ondernemers van het Vlaamse onderzoekscentrum iMinds wordt erkend als één van de 25 beste University Business Incubators wereldwijd.

Het iStart-incubatieprogramma voor startende ondernemers van het Vlaamse onderzoekscentrum iMinds wordt erkend als één van de 25 beste University Business Incubators wereldwijd. Het Zweedse UBI Index rangschikt iMinds op plaats 25, na een screening van meer dan 300 incubatieprogramma’s uit 67 landen.

Het iStart-programma van iMinds ondersteunt startende ondernemers met advies en begeleiding, door zaaikapitaal te voorzien en met toegang tot faciliteiten (o.a. huisvesting en het iMinds-partnernetwerk).

Sinds de start van het programma werden al meer dan 50 ondernemersprojecten ondersteund, ondanks de strenge selectiecriteria waardoor slechts 1 op de 5 aanvragen wordt goedgekeurd. Samen hebben de projecten ondertussen al geresulteerd in meer dan 150 fulltime jobs in 3 jaar tijd. De meeste start-ups hebben inmiddels betalende klanten, groeien (gestaag) en hebben opvolgfinanciering opgehaald.

Dhruv Bhatli, de medeoprichter van UBI Index, erkent de sterke ondersteuning van het iStart incubatieprogramma. Volgens hem scoort iMinds vooral goed op het vlak van toegang tot fondsen en post-incubatie indicatoren.

Dat laatste houdt in dat startende ondernemingen die begeleid worden door iMinds een hogere overlevingsgraad hebben en een sterkere groei kennen dan het wereldwijde gemiddelde.

Nog volgens Bhatli besteedt iMinds bovendien veel aandacht aan haar starters, niet alleen door middel van haar partnernetwerk maar ook door haar sterke coaching- en mentoringdiensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content