Jan Vorstermans gaat voor nieuw technologiefonds

© /
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Voormalig operationeel directeur van Telenet Jan Vorstermans gaat op zoek naar 25 miljoen euro voor een nieuwe technologiefonds.

Vorstermans kwam vorig jaar al op de proppen met het investeringsvehikel Qunova, waarmee hij jonge bedrijfjes en ondernemers helpt en coacht. Qunova heeft intussen in een zestal start-ups geïnvesteerd, waaronder Skelia (outsourcing), Moovly (animatie) en Kinetura (design).

“Maar als business angel besef ik dat ik gelimiteerd ben, in middelen en in het aantal bedrijven dat ik aan kan”, vertelt hij aan de krant De Tijd. Daarom ook dat de investeerder straks onder de koepel van Qunova een nieuwe technologiefonds wil opzetten, Venturewise genaamd.

“Samen met mijn partner Brendan Grunewald en nog een derde partij gaan we op zoek naar extern kapitaal”, klinkt het in De Tijd. “We zullen daarvoor lokale mensen aanspreken, maar ook geïnteresseerden in New York en Silicon Valley. Het is de bedoeling om enkel in early-stage starters te investeren.”

Vorstermans stond trouwens ook mee aan de wieg van Volta Ventures, een nieuw durfkapitaalfonds dat veelbelovende internet- en softwarebedrijven in een vroeg stadium van kapitaal wil voorzien. De 40 miljoen euro die voor Volta moet worden verzameld, is bijna binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content