Je computer besturen met je brein

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Met de Muse-hoofdband van de Amerikaanse start-up Interaxon kan je gamen en je telefoon besturen met je brein. Of hoe science fiction stilaan realiteit wordt.

Met de Muse-hoofdband van de Amerikaanse start-up Interaxon kan je gamen en je telefoon besturen met je brein. Of hoe science fiction stilaan realiteit wordt. LeWeb, de grootste internetconferentie in Europa, draait dit jaar rond ’the internet of things’. Steeds meer producten rondom ons worden verbonden met het internet. Ook ons brein ontsnapt niet aan die realiteit. Zo heeft de Amerikaanse start-up Interaxon een hoofdband ontwikkeld waarmee je spelletjes kan spelen en objecten kan besturen met je hersengolven.

Tijdens de demo on stage schreef LeWeb-oprichter Loic Le Meur een mailtje naar zijn vrouw met de hoofdband op, en terwijl hij schreef veranderde het lettertype naar gelang van zijn gemoedstoestand.

Cursief stond voor een relaxte toestand, kleine letters voor een sterke focus. De hoofdband paste het lettertype aan naar gelang van de hogere of lagere ‘alfa-stand’ (sic) van Loic’s hersengolven. Naar gelang van zijn emoties tijdens het schrijven dus, om het even in mensentaal te stellen.

Er zijn uiteraard heel wat andere toepassingen denkbaar, zo kan je bijvoorbeeld mentale basiscommando’s naar je computer of naar je smartphone sturen met je hersengolven, en is er een API beschikbaar voor externe ontwikkelaars.

Wie een Muse-hoofdband op de kop wil tikken, kan een exemplaar bestellen voor 199 dollar. Vanaf volgend jaar zijn de toestellen beschikbaar. Durf jij het aan om je brein te laten lezen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content