Jonge Belg haalt 4,5 miljoen euro op bij bekende internetinvesteerders

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Sunrise, de start-up die anderhalf jaar geleden met de gelijknamige agenda-app op de proppen kwam, haalt nog eens 4,5 miljoen euro op in een A-ronde bij de Europese durfkapitalist Balderton en bij bestaande investeerders.

Sunrise, de start-up die anderhalf jaar geleden met de gelijknamige agenda-app op de proppen kwam, haalt nog eens 4,5 miljoen euro op in een A-ronde bij de Europese durfkapitalist Balderton en bij bestaande investeerders.

Een jaar geleden haalde Sunrise al eens 1,7 miljoen euro op bij de Amerikaanse VC’s NextView Ventures, Resolute, Lerer Ventures en 500 Startups, en bij business angels als Loïc Le Meur (Seesmic, LeWeb), Adam Mosseri (Facebook), Adam Nash (LinkedIn) en Dave Morin (Path).

Sunrise is het geesteskind van de Belg Jeremy Le Van en de Fransman Pierre Valade. Dat duo raakte in 2011 bevriend op de design-afdeling van Foursquare in New York, en besloot al snel om een eigen project op te starten vanuit de Big Apple.

“Pierre liep al langer rond met het idee voor een context gebaseerde agenda-app”, vertelt Le Van. “In een eerste fase hebben we 230.000 euro opgehaald in de VS en in Europa, en een tijdje later hebben we de deur bij Foursquare achter ons dicht getrokken en was Sunrise een feit.”

Sunrise is een iOS-, Android- en desktop-app die al je persoonlijke en professionele afspraken bundelt in één kalender, of ze nu afkomstig zijn van Facebook, LinkedIn, Outlook, Google Kalender of EventBrite. “Daarnaast voegen we interessante contextuele informatie toe. Als je naar een meeting gaat krijg je een berichtje met meer informatie over de persoon in kwestie bijvoorbeeld. Of krijg je de boodschap: vertrek nu, want het regent en de wegen zullen snel dichtslibben.”

De app wordt goed onthaald door zijn gebruikers én in de pers, en dat is niet onopgemerkt gebleven, want op nauwelijks één jaar tijd kon het jonge team dus al meer dan 6 miljoen euro ophalen.

App-platform

Overigens lanceert Sunrise ook een heus app-platform, zodat derde partijen toepassingen kunnen maken voor de kalender. Intussen kunnen Evernote, TripIt, Asana, GitHub en Songkick al gekoppeld worden aan Sunrise. Zo kan je je Evernote-content bijvoorbeeld al bekijken in de kalender-app, en wordt die content meteen gekoppeld aan de juiste datum.

In een later stadium wil de start-up ook de workflow van zijn gebruikers verbeteren. Daarbij denkt het team van Valade en Le Van aan collaboration-tools à la Microsoft Exchange en Google Kalender. Om al die plannen zo snel mogelijk ten uitvoer te kunnen brengen, is deze nieuwe kapitaalinjectie van het allergrootste belang.

“De reviews én de klantentrouw hebben ons overtuigd om mee in Sunrise te stappen”, schrijft Balderton (dat op zijn eentje al goed is voor 3,7 miljoen euro) op zijn blog. “Al delen we ook dezelfde visie, namelijk dat iedereen een eenvoudige maar slimme en geïntegreerde kalender-app nodig heeft, die snel kan linken naar andere diensten die we dagelijks gebruiken.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content