Jonge ondernemers starten uitzendbureau voor 50-plussers en gepensioneerden

Mathieu Vandenhende en Nicolas Moerman, oprichters Nestor © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op werken staat geen leeftijd, vinden Nicolas Moerman uit Kortrijk en Mathieu Vandenhende uit Gent. De jonge ondernemers starten met een uitzendbureau voor 50-plussers én gepensioneerden.

Zelf zijn ze amper 29 en 30, maar Nicolas Moerman uit Kortrijk en Mathieu Vandenhende uit Gent zijn er wel van overtuigd dat ze werk kunnen vinden dat past bij het leven van elke 50- plusser. “Het maakt niet uit of je nu werkt, werkzoekend of gepensioneerd bent. Heb je geen zin om thuis te zitten of ben je toe aan iets nieuws? Dan kan Nestor je helpen”, vatten de juniors het opzet van hun start-up voor seniors samen.

Enkele jaren geleden was er nog een initiatief van de overheid om via uitzendarbeid werkloze vijftigplussers aan een job te helpen, maar dat project is een stille dood gestorven. Met Nestor komt er nu een nieuw initiatief maar dan vanuit de privé-sector – met erkenning door de Vlaamse overheid – en volledig via digitale weg.

Volgens de jongemannen is de tijd rijp voor een initiatief als Nestor. “De overheid wil meer vijftigplussers aan boord houden, maar momenteel is die ambitie nog ver van werkelijkheid. Dit terwijl er steeds meer knelpuntberoepen ontstaan”, klinkt het . Overigens bestaat er sinds vorig jaar ook een wettelijk kader voor gepensioneerden om onbeperkt bij te verdienen. Ook de toenemende digitalisering van de arbeidsmarkt biedt volgens Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende opportuniteiten.

Nestor is de afgelopen maanden begeleid door incubator Start it @kbc en kan ook rekenen op de steun van VDAB. De eerste klanten zijn ondertussen al binnen en de eerste interim-werkkrachten zijn al aan de slag. Nestor gaat zich vestigen in het Waregemse bedrijvencentrum met satellietkantoren in Kortrijk en Gent. De start-up mikt wel op heel Vlaanderen via het zelf ontwikkelde digitale platform.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content