Kickstarter-alternatief focust op Europa

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ook Europese ondernemers kunnen voortaan geld inzamelen op Indiegogo, want het bekende crowdfundingplatform gaat zich nadrukkelijk op Europa richten.

Ook Europese ondernemers kunnen voortaan geld inzamelen op Indiegogo, want het bekende crowdfundingplatform gaat zich nadrukkelijk op Europa richten. Medeoprichtster en coo Danae Ringelmann vertelde op LeWeb dat Indiegogo voortaan ook betalingen aanvaardt in euro’s, Britse ponden en Canadese dollar. Daarnaast is de site nu ook beschikbaar in het Frans en in het Duits. Eén en ander moet er voor zorgen dat ook Europese geldzoekers aan hun trekken komen op het platform.

“30 procent van onze business komt al van buiten de VS”, klonk het, “maar tot deze week kon je enkele met dollars werken, in het Engels. Nu we ons platform internationaliseren, kunnen Europeanen in hun eigen munteenheid werken, en als het Duitsers of Fransen betreft, ook in de eigen taal.”

Indiegogo haalde in 2012 16,5 miljoen dollar op bij onder meer Insight Ventures en Khosla Ventures. Het is naast Kickstarter het bekendste crowdfundingplatform ter wereld. Vorig jaar nog werd er een baby geboren op Indiegogo. “Een stelletje was op zoek gegaan naar kapitaal voor in-vitrofertilisatie, en dat geld is er ook gekomen.”

Grootste verschillen tussen Kickstarter en Indiegogo zijn de selectie en de geografische beperking. Kickstarter is voorlopig enkel in de VS actief, en wil naar eigen zeggen geen winkel zijn, of een uitstalraam voor nieuwe producten. De toelatingsvoorwaarden zijn in sommige gevallen aan de strenge kant. Op Indiegogo daarentegen, is iedereen welkom (ook mensen van buiten de VS), en is er geen selectie.

Initieel was het de bedoeling om met Indiegogo ‘crowdfunding voor aandelen’ te gaan organiseren, maar de Amerikaanse autoriteiten staken daar een stokje voor. Nu de beperkingen zijn opgeheven, kan er wel weer in die richting gedacht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content