KoalaBoox beheert uw facturen

De online applicatie Koalaboox wil eletronisch factureren voor iedereen bereikbaar maken. “Onze voornaamste ambitie is om dé site bij uitstek te worden in België voor facturering.”

Facturatie blijft een ‘ambachtelijk’ proces voor heel wat zelfstandigen en kleine bedrijfjes. Facturen in Word of in Excel worden vaak nog gedrukt op papier voor ze bij de boekhouder terecht komen. Die processen nemen al gauw een paar uur in beslag, en het risico dat er fouten worden gemaakt is reëel.

Elektronische facturen stonden de afgelopen jaren wel wat in de schijnwerpers, maar ze kunnen kleine ondernemingen nog altijd maar met moeite bekoren. De online applicatie Koalaboox hoopt daar een mouw aan te kunnen passen door te focussen op eenvoud, zonder daarom de oude geplogenheden onder druk te zetten.

“We willen elektronisch factureren voor iedereen bereikbaar maken”, aldus medeoprichter Frédéric Lodewyk, “maar we laten de ondernemers altijd zelf kiezen of ze hun facturen op papier of elektronisch versturen. Een betalingsherinnering heeft doorgaans meer gewicht op papier.”

De hybride kant van de Koalaboox-applicatie is het resultaat van een partnerschap met een andere Belgische start-up, namelijk ClearView Solutions (met zijn PostGreen-oplossing). ClearView zorgt voor ongeveer 1 euro per zending voor de verwerking van de papieren facturen.

“Je hoeft enkel een soort van virtuele printer te installeren, en wij zorgen voor alles”, zegt initiatiefnemer Thierry Benoit van ClearView. “Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook goed voor het milieu. We printen en versturen de factuur immers altijd zo dicht mogelijk bij de bestemmeling.”

De twee partners studeerden allebei aan een andere hogeschool voor handel (Frédéric in Luik en Thierry in Brussel), en delen een doorgedreven kennis van de post: Frédéric heeft gewerkt in de factoringsector, en Thierry startte zijn carrière bij Bpost voor hij zijn eigen bedrijf uit de grond stampte. Ervaringen die ze kunnen gebruiken willen ze zich onderscheiden in de hoop elektronische facturatieoplossingen.

Koala-zegels

Concreet biedt de gestroomlijnde interface van KoalaBoox de mogelijkheid om Koala-zegels te kopen, voor wie nog vasthoudt aan papier. De andere grote differentiator is dat betalingen gemakkelijk kunnen worden opgevolgd, en dat betalingsherinneringen automatisch worden opgemaakt. De interface van Koalaboox is compatibel met het gros van de softwarepakketten op de markt, en boekhoud- en administratiekantoren verliezen minder tijd met het invoeren van de facturen.

“Op marketingvlak richten we ons zowel tot ondernemers (voornamelijk via online campagnes) als tot boekhoudkantoren, zodat ze onze oplossing aanbevelen aan hun klanten”, voegt Lodewyk nog toe.

“Onze voornaamste ambitie is om dé site bij uitstek te worden in België voor facturering en de opvolging van facturen in bedrijven met minder dan 20 werknemers (de komende weken verschijnt er een Nederlandstalige versie, nvdr). Voorts kijken we naar de Franse, Duitse en Spaanse markt. Met zo’n 1.100 gebruikers draaien we eigenlijk al break-even.”

De toegang tot Koalaboox voor een ‘onbeperkt’ factuurbeheer kost 15 euro per maand.

Paspoort

Naam: KoalaBoox (www.koalaboox.com)
Maatschappelijke zetel: Namen
Opgericht in: november 2012
Personeel: 4 medewerkers
Kapitaal: ongeveer 50.000 euro door de twee medeoprichters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content