Krijgt Posios voet aan de grond in Singapore?

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het lijkt er op dat Posios een serieuze kans maakt om voet aan grond te krijgen in Zuid-Oost Azië. De Genste start-up heeft een mobiel kassasysteem gebouwd voor de iPhone en de iPad.

Het lijkt er op dat Posios een serieuze kans maakt om voet aan grond te krijgen in Zuid-Oost Azië. De Genste start-up heeft een mobiel kassasysteem gebouwd voor de iPhone en de iPad. Het gaat hard voor de jongens van Posios. Niet alleen kon het bedrijfje enkele maanden geleden een strategische deal sluiten met een grote Amerikaanse aanbieder van betaalsystemen (Merchant Warehouse), ook in Zuidoost Azië is er interesse voor de restaurant app.

Zo werd Posios de voorbije weken (op eigen initiatief) gecontacteerd door restaurantuitbater Murni Discovery uit Maleisië. Murni heeft de app uit Gent na enkele positieve tests intussen al uitgerold in enkele restaurants, en wil ze ook gaan verderverkopen.

Ook in Singapore zelf is er interesse vanuit het restaurantwezen en de retail. Informaticastudent Kyaw Moe Hein, die enkele maanden stage heeft gelopen bij Posios in Gent (in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen iMinds en de Singapore Management University), gaat er immers actief op zoek naar restaurants en naar winkels die de tool kunnen gebruiken, en staat op het punt om twee contracten te ondertekenen.

“In totaal heb ik al een vijftal zaken gevonden die minstens geïnteresseerd zijn”, vertelt Moe Hein wanneer we hem ontmoeten tijdens de Webmission in Singapore. “Met Murni Discovery hebben we een belangrijke reference case in de regio, wat het gemakkelijker maakt om ook in Singapore voet aan de grond te krijgen.”

In de it-consultant Tapliving lijkt de jonge Singaporees alvast een partner gevonden te hebben die bereid lijkt om Posios aan de man te brengen in de stadstaat. Voorts contacteert Moe Hein ook zelf restaurants die lid zijn van de Restaurant Association Singapore, en gebruikt hij de lokale food reviewsite hungrygowhere.com om interessante prospecten te vinden.

Moe Hein gaat straks vanuit het iMinds-bureau in Singapore werken als vertegenwoordiger voor Posios, en dat voor minstens één dag per week. Per vijf klanten die hij aanbrengt ontvangt hij een premie van 1.000 euro. Daarnaast blijft hij ook programmeren voor de Gentenaars (aan 130 euro per dag), en moet hij zijn studies natuurlijk nog rondmaken.

“De manier van werken in een start-up is helemaal anders dan bij de grote bedrijven die actief zijn in Singapore”, klinkt het nog. “Je kan veel flexibeler zijn, en het is eigenlijk vooral het resultaat dat telt. Dat spreekt me wel aan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content