Leerplatform DataCamp haalt miljoen dollar op

© istock

Het Leuvense DataCamp haalt vers geld op. Daarmee wil het zijn aanbod van data-opleidingen verder uitbreiden.

DataCamp trok begin dit jaar naar de VS waar het drie maanden lang mocht deelnemen aan het Techstars-programma. Zo’n deelname gaat meestal vooraf aan een kapitaalronde en dat is nu ook gebeurd.

Hoofdinvesteerder is venture capitalist Chris lynch van Accomplice, die in een vorig leven nog vicepresident was voor worldwide content delivery bij Cisco, senior vicepresident Data Solutions bij F5. Door de overname van Vertica in 2011 belandde hij bij HP als senior vicepresident en general manager van de database business unit.

Met de investering wil DataCamp, dat momenteel in Boston en Leuven gevestigd is, zijn aanbod verder uitbreiden. Vandaag biedt de startup lessen over de programmeertaal R aan, die zich toelegt op statistiek en databases. Maar de bedoeling is om binnenkort ook Python als programmeertaal aan te bieden.

DataCamp biedt de eerste lessen gratis aan waarbij je moet betalen voor de meer gevorderde cursussen. Door het aan bod uit te breiden kan het dus meer content verkopen en gebruikers langer bij zich houden. Maar het bedrijf denkt ook aan een model voor academici en bedrijven, bijvoorbeeld om de online cursus te combineren met lessen in de klas of met een hele groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content