Lieven Danneels nieuwe voorzitter iMinds

© Lieven Danneels
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ondernemer Lieven Danneels is de nieuwe voorzitter van iMinds. Hij volgt Bart Becks op, die zich gaat toeleggen op een aantal nieuwe projecten.

Lieven Danneels kent iMinds door en door: hij maakt deel uit van de Raad van Bestuur sinds 2007, en fungeerde sinds december 2010 als vicevoorzitter. Bovendien heeft hij als ceo van Televic ook hopen bedrijfservaring – wat niet onbelangrijk is in een organisatie die de wisselwerking tussen de academische wereld, de bedrijfswereld en de overheid centraal stelt.

“Ik kijk er naar uit om deze belangrijke taak op mij te nemen”, reageert Danneels. “iMinds heeft in het verleden zijn toegevoegde waarde al bewezen, en daarop ga ik nu verder bouwen. Enerzijds betekent dat een sterke focus op economische en maatschappelijke waardecreatie en impact, en daarnaast een nog duidelijkere profilering in de domeinen waarin we een internationale reputatie genieten. Dat worden absolute speerpunten.”

Lieven Danneels volgt Bart Becks op, die in februari zijn functie als voorzitter ter beschikking gesteld heeft. Bart begeleidde tijdens zijn voorzitterschap sinds eind 2010 de transitie van IBBT naar iMinds. Meer dan een nieuwe naam ook een cultuurverandering, waarbij een extra focus kwam te liggen op innovatie en venturing, en op digitale innovatie in het algemeen.

Ook de internationalisering van de iMinds-activiteiten werd een feit. Bart Becks zal zich de volgende jaren toeleggen op een aantal nieuwe projecten. Naast de uitbouw van het angel.me platform voor start-up financiering, zal hij samen met Jan Vorstermans (voormalig COO Telenet) en Brendon Grunewald een Europese Venturebuilder uitbouwen (VentureWise).

Nieuwe ceo

Voorts werd beslist om huidige coo van iMinds, Danny Goderis, te benoemen tot acting ceo, naar aanleiding van het afscheid van Wim De Waele. Wim stond in 2004 aan de wieg van iMinds, en maakte iMinds tot wat het vandaag is: een toonaangevende speler in het digitale innovatielandschap.

De Waele kondigde onlangs aan dat hij na 11 jaar nieuwe horizonten wil opzoeken, en zal nu samen met Jurgen Ingels (voormalig cfo van Clear2Pay) een Europees ecosysteem uitbouwen voor technologiebedrijven met focus op de FinTech-sector.

De volgende maanden zal het iMinds-bestuur zich toeleggen op het voorbereiden van de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid én op de iMinds groeistrategie. Pas daarna zal de zoektocht naar een nieuwe ceo van start gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content