Limecraft vangt 470.000 euro

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Gentse startup Limecraft gaat van start met bijna een half miljoen euro.

De Gentse startup Limecraft die we in januari 2012 al in Data News voorstelden, heeft de financiering te pakken waar het naar op zoek was.

De ontwikkelaar van mediaproductiesoftware kan terugvallen op 470.000 euro. Het geld komt van iMinds (het vroegere IBBT), Qunova en een aantal privé-investeerders met een stevige verankering in de media-industrie.

Limecraft ontwikkelde Flow, een online productieplatform ten behoeve van de televisie- en filmindustrie. Flow is een cloudgebaseerde toepassing om concepten, scripts en videobestanden uit te wisselen. Dankzij Flow krijgen medewerkers al in een vroeg stadium een beeld van de inhoud van de opnames, waardoor de montage sneller kan worden gestart. Omdat alle bestanden in real-time worden uitgewisseld, zorgt Flow ervoor dat de productie sneller en goedkoper wordt gerealiseerd.

De technologie die Limecraft bouwt en verkoopt, is volledig geënt op het verleden van ceo Maarten Verwaest bij de VRT. Dirk Wauters (ex-VRT) zetelt overigens in de raad van bestuur bij Limecraft. Verwaest zette destijds het digitale productiesysteem ‘Digitale Media Fabriek’ bij de VRT mee op poten. Uit dat project heeft hij naar eigen zeggen veel geleerd.

“Als puntje bij paaltje kwam moesten we software van 17 verschillende leveranciers aankopen en integreren. Dat bleek duur en complex te zijn en creëerde ook een probleem qua schaalbaarheid. Het kon veel eenvoudiger en goedkoper”, vertelde Verwaest eerder al aan Data News.

Maarten Verwaest stelt dat de digitalisering van audiovisuele sector nog maar net is ingezet. “Limecraft Flow is een voorbeeld van doorgedreven industrialisering. Multi-channel distributie, maatwerk en personalisering creëren de behoefte voor deze nieuwe manier van werken.

De middelen en de tijd die daarbij zullen vrijkomen, kunnen producers besteden aan de ontwikkeling van nieuwe creatieve concepten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content