ListMinut helpt met je dagdagelijkse klusjes

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het gras afrijden, de strijk doen, de haag snoeien: allemaal klusjes die je liever zou uitbesteden omdat je er geen tijd voor hebt, of geen goesting. Maar wie komt er voor in aanmerking? ListMinut helpt je alvast op weg.

Het gras afrijden, de strijk doen, de haag snoeien: allemaal klusjes die je liever zou uitbesteden omdat je er geen tijd voor hebt, of geen goesting. Maar wie komt er voor in aanmerking? ListMinut helpt je alvast op weg. ListMinut is een nieuw webplatform van drie studenten aan de UCL, waarop burgers die een taak willen uitbesteden, kleine advertenties kunnen posten en een prijs voorstellen. Geïnteresseerden uit de buurt kunnen reageren, aan de slag gaan en de centjes in ontvangst nemen.

ListMinut krijgt als ’tussenpersoon’ een commissie van 10 tot 18 procent, afhankelijk van het bedrag. De start-up richt zich enkel tot particulieren, met een nadruk op nabijheid en vertrouwen. Kandidaten, die een profielpagina moeten aanmaken, kunnen met andere woorden geëvalueerd en beoordeeld worden, waardoor je je toch al een idee kan vormen over de persoon die je straks komt helpen met het huishouden.

Overigens ontkent oprichter Jonathan Schokaert dat zijn platform zwartwerk in de hand zou werken. “De geleverde prestaties worden in de meeste gevallen beschouwd als werkjes van dienstbodes of huishoudhulpen. En betrokkenen mogen naargelang de categorie ook niet langer dan 24 uur werken per week. Het is ook de bedoeling dat kandidaten hun bedragen aangeven, maar dat kunnen wij natuurlijk niet gaan controleren allemaal.”

ListMinut kan momenteel gebruikt worden in alle Waalse gewesten en in Brussel, maar focust momenteel nog volop op Waals-Brabant. “Later zullen we onze peilen ook op Brussel richten, maar het is de bedoeling om straks heel België te bedienen, en ook andere landen. Momenteel wordt onze site vertaald naar het Nederlands en het Engels. Tegen einde maart zou ListMinut dus ook gebruikt moeten kunnen worden in Vlaanderen.” Momenteel telt het platform een bijna 900 gebruikers, waarvan ruim 200 ‘klussers’.

“Interessant aan ons concept tenslotte is ook het sociale aspect. We brengen mensen die in dezelfde regio wonen met elkaar in contact, wat bevorderlijk is voor de maatschappelijke cohesie.” De drie initiatiefnemers kwamen op het idee voor ListMinut tijdens hun studies in Louvain-La-Neuve, en werden daarbij geïnspireerd door tal van Amerikaanse voorbeelden.

Paspoort: Naam: ListMinut

Maatschappelijke zetel: Wavre

Opgericht in : 2012

Aantal werknemers : 3 partners + 3 stagiars

Kapitaal : 20.000 euro eigen middelen, op zoek naar extra seed capital

www.listminut.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content