Look&Fin financiert Antwerpse winkel van Australian Home Made Ice Cream

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Op vrijdag 21 november verwelkomt Look&Fin Australian Home Made Ice Cream op zijn crowdfundingplatform. De Belgische ijsjesketen wil 250.000 euro ophalen om een nieuwe winkel op de Meir te kunnen financieren.

Look&Fin werd opgericht in 2012 met als doel interessante en levensvatbare start-ups uit het Brusselse te helpen financieren. Het verschil met een platform zoals MyMicroInvest is dat geïnteresseerde investeerders hier niet mee in het kapitaal stappen, maar dat ze het bedrijf in kwestie geld lenen om dat later terug te krijgen met een redemenent tussen de 6 en de 12 procent.

De periode waarin de ‘lening’ moet worden terugbetaald is afhankelijk van het zakencijfer van de starter. Het gaat maandelijks om een bedrag in de grootteorde van vijf procent van de omzet. Met andere woorden: hoe sneller het zakencijfer groeit, hoe groter het bedrag dat maandelijks kan worden teruggegeven. Look&Fin is een onderdeel van de Brusselse incubator EEBIC, die mee wordt gefinancierd door het Brussels Gewest.

Na een eerste fase waarbij Look&Fin voornamelijk gericht was op jongere bedrijven, wil het platform nu ook ‘rijpere’ ondernemingen een duwtje in de rug geven. In samenwerking met toezichthouder FSMA werd afgesproken dat er voortaan meer dan 100.000 euro per project kan worden ingezameld.

Antwerpen

Vrijdag 21 november is het de beurt aan Australian Home Made Ice Cream. Oprichter Frederik Van Isacker wilt met de hulp van externe investeerders de opening en transformatie van een nieuwe winkel op de Meir in Antwerpen financieren.

De keten, die ijsjes en milkshakes verkoopt, hoopt maar liefst 250.000 € te kunnen inzamelen. In principe mag een crowdinvesteerder maar tot 1.000 euro in de ijsmaker steken (dat is wettelijk zo voorzien), maar 149 van de actiefste geldschieters op Look&Fin mogen een groter bedrag vrijmaken, buiten het publieke veld om. In ruil wordt hen daarvoor een premiumformule aangeboden, waarbij ze sneller worden afbetaald dan de ‘gewone’ crowdfunders.

De eerste Australian Home Made Ice Cream-winkel werd in 1989 geopend in Knokke door Frédéric Van Isacker. Tegenwoordig telt het merk veertig winkels in België en 5 in het buitenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content