LRM opent Belgische incubator in New York

New York City skyline at sunset © iStockphoto

Starters in een van de vijf LRM-incubatoren kunnen voortaan vlotter naar de VS trekken. De Limburgse Reconversiemaatschappij opent een zesde uitvalsbasis in New York.

De incubator komt er door een partnerschap met BelCham, de Belgian-American Chamber of Commerce en is een uitbreiding van het in 2013 opgerichte Atelier. Die laatste biedt kantoren en ondersteuning aan voor Belgische bedrijven die naar de VS willen trekken, goed voor 81 plaatsen. Aanvankelijk ging het om een project van KBC, Capco, Telenet, iMinds, KU Leuven, Fortino en Verlinvest, LRM wordt nu het achtste lid.

Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM: “Limburgse starters die een werkplek hebben in één van onze vijf Limburgse incubatoren, krijgen door deze samenwerking een werkplek aangeboden in New York. Zij krijgen naast toegang tot kantoorruimte ook de mogelijkheid om een adres te openen in de USA. Verder kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten van BelCham. Zo kunnen zij goed omringd en omkaderd hun expansieplannen in de USA realiseren.”

De New Yorkse incubator is ook goed nieuws voor student-ondernemers van de PXL. Zij zitten via StudentStartUP in de Hasseltse Corda INCubator, maar kunnen zo ook stage lopen in New York, zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL:

“New York heeft een mondiale aantrekkingskracht, en biedt geweldige kansen om een internationaal netwerk uit te bouwen. De student-ondernemers van Hogeschool PXL en UHasselt kunnen onder andere via een internationale stage proeven van de ondernemerscultuur in de Verenigde Staten. Wij zien het startupecosysteem van onze student-ondernemers niet louter in een Limburgse context, maar op mondiale schaal door aansluiting te zoeken met de leidende startershubs in de States.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content