Maily: mailapplicatie voor jonge kinderen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Maily is een iPad-app waarmee kinderen vanaf vier jaar hun eerste ‘mailtjes’ kunnen sturen. “Je kan je kids toch niet de hele tijd naar video’s laten kijken?”

Maily is een iPad-app waarmee kinderen vanaf vier jaar hun eerste ‘mailtjes’ kunnen sturen. “Je kan je kids toch niet de hele tijd naar video’s laten kijken?” Maily is het geesteskind van de -kinderloze- Brusselse reclameboys Tom Galle en Raphael Halberthal. Het duo raakte gefascineerd door het feit dat de kids van hun vrienden wild zijn van nieuwe technologieën, maar nauwelijks communiceren met elkaar.

“In de VS heeft al 1 op de 2 kinderen jonger dan acht toegang tot een mobiel toestel, Europa volgt snel”, vertelt Halberthal. “Maar wanneer tablets en smartphones moeten ‘babysitten’, dan worden er meestal games gespeeld of video’s gekeken, dat is niet erg creatief. Met Maily willen we daar iets aan doen.”

De applicatie, die voorlopig enkel beschikbaar is voor de iPad, laat kinderen berichten sturen naar vriendjes en familieleden met behulp van digitale penselen, potloden, foto’s en stickers. De achtergronden binnenin boodschappen kunnen naar hartenlust gepersonaliseerd worden, en straks wordt het zelfs mogelijk om audioboodschappen te versturen.

Volgens de makers zijn de uitgebreide controlemogelijkheden waarmee ouders op elk moment kunnen nakijken waarvoor hun kinderen de app gebruiken, uniek. “Ma en pa beslissen wanneer er met wie gecommuniceerd wordt, en kunnen berichten zelfs checken voor ze toekomen. Niemand kan het systeem van buitenaf benaderen, en dat is erg belangrijk.”

Maily werd ontwikkeld door FONK, een bedrijf uit Amsterdam dat applicaties bouwt voor kinderen. De app is gratis en zal dat ook blijven. Om inkomsten te genereren denken Halberthal en Galle aan ‘in-app’-aankopen, of aan publiciteit, maar dan enkel binnenin de omgeving die de ouders te zien krijgen. De kinderen zelf worden ten alle tijden gevrijwaard van commerciële boodschappen.

Paspoort: Bedrijf: Goodnews
Opgericht in: 2012
Aantal werknemers: 3
Zetel: Brussel
Investering: Minder dan 100.000 euro eigen middelen, op zoek naar investeerders.
www.goodnews.is; www.maily.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content