Maxim Sergeant is Gentse Student ondernemer van het jaar

Maxim Sergeant. © Stad Gent

Maxim Sergeant van Bakkersonline.be is door de stad Gent en Student Ghentrepreneur verkozen tot beste student-ondernemer. Het e-commerce platform zelf gaat intussen op zoek naar investeerders.

Bakkersonline.be is een e-commerce platform voor lokale bakkers. Het bedrijf focuste zich aanvankelijk op bakkers, maar is intussen ook bezig met Slagersonline.be en andere lokale leveranciers van verse producten.

“Momenteel zijn er zo’n honderd bakkers bij ons aangesloten waardoor vijftienduizend mensen online hun brood kunnen bestellen,” zegt Sergeant. “Intussen zijn we ook bezig met een pilootproject in Gent om brood aan huis te leveren.” Zelf zit de 21-jarige ondernemer in zijn 3e bachelor Handelswetenschappen, wat hij volgend jaar wil vervolledigen met een master in Management en Informatica.

Naast uitbreiding naar andere sectoren is het bedrijf ook bezig met internationalisering. Zo heeft het sinds kort Broodhalen.nl en is er sinds vorige maand ook een platform voor de Franse markt beschikbaar. De volgende stap wordt investeerders aantrekken om snel te kunnen groeien. “We willen nu pitchen naar investeerders toe om onze groei te versnellen. We zijn een tech startup, dus hoe sneller we dat kunnen doen, hoe verder we kunnen staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content