Meest beloftevolle starter neoScores digitaliseert muziekpartituren

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Antwerpse starter neoScores is door Voka Antwerpen – Waasland verkozen tot Meest Beloftevolle Starter van 2013. Meer dan 2.000 mensen brachten een stem uit.

De Antwerpse starter neoScores is door Voka Antwerpen – Waasland verkozen tot Meest Beloftevolle Starter van 2013. Meer dan 2.000 mensen brachten een stem uit. NeoScores is een internetbedrijfje dat muziekpartituren digitaliseert. De starter wil komaf maken met de traditie van papieren partituren door muzikanten de mogelijkheid te geven om actief aan de slag te gaan met hun eigen, digitale muziek.

De applicatie van neoScores laat toe om partituren te bewerken via smartphone, tablet of computer. Zo kan je bepaalde delen van de muziek highlighten of net verbergen, je kan opmerkingen of aantekeningen toevoegen en deze onmiddellijk delen met collegamuzikanten of vrienden, enzovoort. Zo wil neoScores de manier waarop de muziekwereld partituren koopt en gebruikt, veranderen.

“We zijn erg blij met deze award voor Meest Beloftevolle Starter, een extra motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg,” zegt ceo Bart Van der Roost van neoScores. “We hopen dat muzikanten ons hierdoor zullen vinden want hun feedback is erg belangrijk als startend bedrijf. Bij deze doen we graag een oproep aan iedereen die met muziek bezig is om de enquête in te vullen op www.neoscores.com, zodat we met hun hulp de applicatie zo goed mogelijk verder kunnen ontwikkelen.”

NeoScores beleefde samen met Samsung en Brussels Philharmonic een wereldprimeur in november 2012 toen de technologie (op basis van HTML5 en Javascript) werd ingezet om de Brusselse Philharmonic te lanceren als eerste papierloze orkest ter wereld. Nu komt neoScores dus ook met een digitale applicatie voor een breed publiek van professionele- en amateurmuzikanten.

“Of het nu voor een rockband, een koor of een orkest is, papieren partituren geven altijd gedoe”, vertelt Jonas Coomans, muzikant bij de Brusselse Philharmonic en een van de oprichters van neoScores.

“Delen geraken verloren of beschadigd, het neemt erg veel tijd in beslag om alle partituren tijdig gekopieerd en verdeeld te krijgen, om nog niet te spreken over de enorme hoeveelheden papier die worden gebruikt om muziek op te printen. neoScores wordt dé manier om eender welk partituur op eender welk toestel en ongeacht het gebruikte besturingssysteem op een veilige manier te gebruiken.”

neoScores werd opgericht in juli 2013 door Bob Hamblok, Jonas Coomans en Bart Van der Roost, drie Masters in de muziek en ondernemers met een passie voor nieuwe media.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content