MIC: winnaars eerste Brusselse ‘Boostcamp’ bekend

Zes maanden na zijn inhuldiging heeft het MIC (Microsoft Innovation Center) in Brussel zopas zijn eerste Boostcamp afgerond en zijn eerste prijzen toegekend.

Zes maanden na zijn inhuldiging heeft het MIC (Microsoft Innovation Center) in Brussel zopas zijn eerste Boostcamp afgerond en zijn eerste prijzen toegekend.

Een ‘Boostcamp’ is een programma van ongeveer 4 maanden waarbij projectleiders deskundig advies krijgen (over technologie, financiering, marketing, de oprichting van een onderneming, management …) om steun te krijgen voor hun project en het indien mogelijk tot rijping te laten komen en uiteindelijk een vennootschap te kunnen starten.

Ze leren er een businessplan of financieel plan op te stellen, de financieringspistes te vinden, de samenhang of commerciële levensvatbaarheid van hun project te versterken, enz. Deze begeleiding vindt plaats in de vorm van cursussen, workshops, maar ook persoonlijke coaching.

MiMedication

Voor zijn eerste editie kende de Boostcamp van het MIC Brussels zijn ‘Grote Prijs’ – die vooral de technologische rijpheid van een project beloont – toe aan Mitchell Silva, projectleider van MiMedication. Het concept: patiënten met chronische aandoeningen (astma, obstructieve longziekte) in staat stellen om zelf hun gezondheidstoestand op te volgen en de risico’s en het gebruik van professionele medische hulp tot het minimum te beperken.

MiMedication is een online tool voor medische monitoring waar de zieke gegevens terugvindt (geschiedenis, vitale functies, dagelijks gedrag, overzicht van genomen medicatie …) vanuit een gewone pc of smartphone, waarvan de steeds slimmere sensors bepaalde constanten kunnen doorgeven. De website trekt voor elke patiënt een eigen ruimte uit met zijn gegevens, een dashboard voor monitoring… Origineel: er wordt een algoritmische analyse gemaakt van de verstrekte gegevens en een waarschuwing verstuurd bij een verhoogd risico of een dreigend probleem.

Het project is nog volop aan het rijpen en moet nog werken aan zijn invoeraspecten (verbinding van medische toestellen die communiceren via wifii), analyse (ontwikkeling van algoritmen) en inhoud (documentatie en advies aan de patiënten).

BarCurl

De ‘MIC Experts Prize’ werd toegekend aan BarCurl, een project dat de barcodes die meestal op allerhande producten staan wil omvormen tot een real time communicatievector tussen merken en consumenten . Bedoeling is uitgebreidere informatie te brengen (wat sinds kort verplicht is volgens een Europese richtlijn) over de oorsprong en de samenstelling van de producten, hun contra-indicaties in verband met allergenen, enzovoort. Internet en mobiele toestellen vormen het doorgeefluik voor deze communicatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content