nCentric neemt Vlaamse start-up Meshbone over

Meshbone, het geesteskind van NIk van den Wijngaert en Prof. Chris Blondia van de Universiteit Antwerpen, wordt overgenomen door nCentric.

Meshbone, het geesteskind van NIk van den Wijngaert en Prof. Chris Blondia van de Universiteit Antwerpen, wordt overgenomen door nCentric.

Meshbone bestaat sinds 2009 en werkte al een tijd samen met nCentric. Die laatste levert netwerkoplossingen op maat van olie- gas- en baggermaatschappijen. Hun aanbod wordt nu versterkt met de draadloze meshtechnologie van Meshbone. Hoeveel nCentric betaalt voor de overname wordt niet vrijgegeven.

De start-up kreeg de afgelopen jaren steun van het iMinds Incubatieprogramma. “Vandaag is een mijlpaal in de geschiedenis van Meshbone,” bevestigt Nik Van den Wijngaert, die in 2009 samen met Prof. Chris Blondia van de Universiteit Antwerpen aan de wieg stond van de start-up. “Met deze overname wordt Meshbone een belangrijk onderdeel van de technologieroadmap van nCentric – de droom van iedere ondernemer.”

“Dit toont ook aan dat Vlaamse incubatieprogramma’s zoals dat van iMinds over de juiste instrumenten beschikken om start-ups in de ICT-sector de middelen te geven die ze nodig hebben om te groeien. Het feit dat onze Meshbone-technologie nu gebruikt wordt om de groei te bestendigen van een andere Vlaamse onderneming met duidelijke internationale ambities, is een mooie opsteker voor iMinds.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content