Nest’Up houdt van daten

Een flinke portie sexy speelsheid én heel wat projecten die al in een vergevorderd stadium zitten. Dat is wat we onthouden van de 4e Demo Day van Nest’Up, waarop 6 start-ups het resultaat van 3 maanden acceleratie konden voorstellen aan zo’n 500 aanwezigen.

Een flinke portie sexy speelsheid én heel wat projecten die al in een vergevorderd stadium zitten. Dat is wat we onthouden van de 4e Demo Day van Nest’Up, waarop 6 start-ups het resultaat van 3 maanden acceleratie konden voorstellen aan zo’n 500 aanwezigen.

Een sfeertje met een hoog rock ’n roll gisteren in het Axisparc van Mont-Saint-Guibert (Louvain-la-Neuve): een podium een festival waardig, een coverband, een grote tent, een frietkot, cocktailbar en zelfs Mick Jagger als guest star… Met op de affiche de starters Sortlist, Trackathon, Elefund, Speaky, Ginger en Shake.in, die bijna allemaal focussen op ontmoetingen en op enterntainment.

Een Belgische Tinder met drie

De palm voor de meest sexy app gaat sowieso naar de twee dames van Ginger, die op het idee kwamen een Tinder-op-zijn-Belgisch, maar dan met zijn drieën. Voor wie niet mee is: Tinder is een app voor ‘ontmoetingen’ die erg populair is bij jonge mensen van onder de 30.

Met deze app kan een jongen ‘matchen’ met een meisje uit de buurt de buurt (bedankt geolocalisatie) op basis van een eenvoudige like van een foto. Ginger gebruikt net hetzelfde principe, alleen gebeuren de ontmoetingen per drie.

Een groep van drie maten of vriendinnen kunnen de foto’s van een ander trio ‘liken’ en dan afspreken op een leuke plek of een tof evenement… dat de ‘gratis’ app eventueel sponsort, en er zo de belangrijkste bron van inkomsten van vormt.

Deze app is veiliger, gebruiksvriendelijker en toffer dan Tinder volgens de oprichtsters, en ze hopen op die manier weer wat pit te brengen in de lucratieve markt voor dating sites.

Wie de app eens wil uittesten: je kunt Ginger vanaf vandaag downloaden vanuit de App Store van Apple. Speelsheid kan dus best hand in hand gaan met efficiëntie: dit is een snelheidsrecord in het kader van een Nest’Up.

Speaky is geen datingsite, maar een platform om een ‘persoonlijke talencoach’ te vinden. Het idee is om op een zeer informele en sociale manier een taal te oefenen, naast de traditionele online cursussen.

De keuze van de foto’s en woorden tijdens de ‘pitch’ zorgden voor algemene hilariteit, maar iedereen kon gemakkelijk raden welk flirtpotentieel deze app in haar mars heeft. Waarom ook niet, als je toch aan het oefenen bent… Te ontdekken op www.gospeaky.com.

Shake.in staat ook reeds ‘live’: een app om de organisatie van een dagje uit of een activiteit met vrienden eenvoudiger te maken op basis van vier vragen: wie, wat, wanneer en waar?

SortList, het meest ’tech’-getinte project van de 6, maakt ontmoetingen ook gemakkelijker, maar dan tussen KMO’s en communicatiebureaus. De start-up is intussen al een bvba en ontwikkelde op drie maanden tijd een eigen algoritme Diane, waarmee een bedrijf snel het meest relevante communicatiebureau voor zijn behoeften, budget en ligging kan vinden.

Trackathon bevindt zich op het kruispunt van muziek en marketing en gaat een Startup Weekend-achtig iets organiseren voor muzikanten, amateurs en professionals. Met als idee om tegen het einde van het weekend een opname of uitzending klaar te hebben.

Een eerste afspraak ligt al vast voor eind juni. De oprichters dromen ervan om er een evenementenformule onder licentie van te maken, zoals TEDx, of een Startup Weekend.

In een ander register vinden we tot slot nog Elefund, dat een webtool ontwikkelde waarmee lokale organisaties (scholen, sportclubs, scouts) gemakkelijker fondsen kunnen verzamelen.

Elefund is misschien minder gericht op ontmoetingen, maar is toch ook erg ‘sociaal’ vanwege zijn potentiële betrokkenheid bij lokale gemeenschappen. De oprichters hebben al honderden organisaties aangesproken, en lanceren volgende week al hun 2e campagne. www.elefund.me.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content