Nest’Up zoekt kandidaten voor 2e editie

Na een geslaagde eerste editie afgelopen najaar roept start-up accelerator Nest’Up nieuwe kandidaten op voor een tweede parcours dat zal plaatsvinden van 1 april tot 20 juni.

Na een geslaagde eerste editie afgelopen najaar roept start-up accelerator Nest’Up nieuwe kandidaten op voor een tweede parcours dat zal plaatsvinden van 1 april tot 20 juni.

De duur van het acceleratieprogramma bedraagt nu 12 weken in plaats van 9. Voorts worden de belangrijkste principes behouden: er worden 6 projecten geselecteerd die tijdens heel de periode een intensieve begeleiding krijgen van 6 coaches (elke coach houdt zich bezig met één hoofdproject en één bijproject), en een twintigtal experts en mentors die een specifieke expertise zullen bieden.

Van de coaches kennen we al Benoit Lips, Laurent Mikolajczak en Roald Sieberath al. Sébastien Doyen, Toon Vanagt en Jean-Baptise Escoyez tekenen voor het eerst present.

Het programma is volledig gratis voor de deelnemers en bereikt een hoogtepunt op 20 juni met een “demo day” waarop de projectontwikkelaars zich mogen voorstellen aan een publiek van potentiële investeerders en partners (350 mensen in 2012).

“Het interessantste aan dit soort parcours is de dagelijks uitwisseling van ervaringen, zowel positieve als negatieve, onder de verschillende teams. Zo leert een start-up zich ‘lean’ te ontwikkelen”, stelt initiatiefnemer Olivier Verbeke vast.

De start-ups van de eerste editie zijn elkaar trouwens wekelijks blijven ontmoeten na het einde van Nest’Up. Ze zullen aanwezig zijn in het ‘nest’ van AxisParc de Mont-Saint-Guibert om de nieuwe geselecteerde projecten aan te moedigen en te coachen.

Drie van de projecten van de eerste Nest’Up (Sharebox, Take Eat Easy en Famest) zijn al begonnen met de oprichting van een vennootschap. “De meesten van hen zijn volop gesprekken aan het voeren met investeerders.”

De kandidaatsdossiers moeten vóór 17 maart binnenkomen op de site www.nestup.be

Nest’Up wordt mee georganiseerd door Fostering Ideas (Olivier Verbeke) en het openbare programma Creative Wallonia, met de steun van het Agence de Stimulation Economique (ASE).

Een derde editie van Nest’Up is al gepland voor het najaar van 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content