NetApp koopt sectorgenoot SolidFire voor 800 miljoen euro

© SolidFire
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Amerikaanse storagespecialist NetApp neemt zijn all-flash sectorgenoot SolidFire over voor 800 miljoen euro (870 miljoen dollar). Het is de zoveelste overname in een sector die snel consolideert.

Overigens zouden ook Cisco en Samsung geïnteresseerd geweest zijn in de storage start-up, maar het is NetApp die met de buit gaat lopen.

De overname van flash-specialist SolidFire kan zeker zinvol zijn voor NetApp, dat nu beter kan concurreren met sectorgenoten als Pure Storage en EMC. Dat laatste bedrijf slokte enkele jaren geleden nog XtremIO en ScaleIO op om een sterkere vuist te kunnen maken op de flash-markt.

De consolidatiegolf van de voorbije jaren is deels een gevolg van wat er zich op technologievlak afspeelt in de storagemarkt. Traditionele, disk-gebaseerde spelers zoals EMC en NetApp moeten het immers steeds nadrukkelijker opnemen tegen concurrenten die zich specialiseren in flash-geheugen, dat sneller maar ook duurder is.

Omdat niet elk stukje data bliksemsnel toegankelijk moet zijn, proberen de grotere spelers nu disk en flash te combineren, wat meteen aangeeft waarom ze zo geïnteresseerd zijn in hun vooralsnog kleinere uitdagers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content