Nog eens 8,5 miljoen dollar voor Gentse start-up Showpad

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse start-up Showpad haalt nog eens 8,5 miljoen dollar (6,85 miljoen euro) op in een nieuwe investeringsronde. Het Londonse Dawn Capital stapt mee in het kapitaal.

In maart 2013 haalde het bedrijfje al eens 2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) op in een serie A investeringsronde bij Hummingbird Ventures. Die Vlaamse durfkapitalist participeert nu opnieuw mee in deze serie B ronde, en tekent voor de helft van het bedrag. Ook het Londense Dawn Capital stapt mee in, een venture capitalist met een fonds van 120 miljoen dollar (97 miljoen euro) dat focust op software-as-a-service toepassingen.

Showpad, dat kantoren heeft in Gent en in San Francisco, zal de extra middelen gebruiken om zijn commerciële organisatie versneld uit te bouwen en zijn softwareplatform verder te ontwikkelen.

Naar eigen zeggen kan het bedrijfje vandaag een recurrente omzet van 4,5 miljoen dollar noteren (3,6 miljoen euro), en verwacht het volgend jaar af te klokken op 10 miljoen dollar (8 miljoen euro). De starter, die drie jaar geleden werd opgericht, telt 50 werknemers en heeft ruim 500 klanten. Recent nog werd Intel binnengehaald als referentieklant.

Showpad is een oplossing die van je tablet, je pc of je iPhone een krachtig sales- en marketinginstrument maakt. Medeoprichter en ceo Pieterjan Bouten spreekt over een combinatie van een online-platform en een app. “In het online platform wordt de content van een bedrijf bij elkaar gebracht (denk aan brochures en klantengegevens), om vervolgens in een mooie en gebruiksvriendelijke app te worden gegoten. De tool maakt het ook mogelijk om inzicht te krijgen in de reactie van klanten op de gedeelde informatie.

Onder meer Apple toonde al interesse en vroeg Pieterjan en co. al op de koffie, en het Amerikaanse Jive Software integreert Showpad in zijn verkoop- en training app ‘Jive Present’. Ruim 80 procent van de omzet van Showpad komt uit het buitenland, met afnemers als Audi, BASF, Siemens, Xerox en Atlas Copco in de portfolio.

“Wereldwijd zijn heel wat bedrijven op zoek naar oplossingen om het verkoopproces te versnellen en meer en grotere deals te sluiten”, klinkt het nog. “De vraag naar ons platform is enorm.”

Enkele weken geleden lanceerde Showpad nog een grote update van de tabletapps (iOS en Android), een nieuwe smartphone app, alsook een web-app die zich richt tot binnenverkoopteams. Verder wordt er ook een Windows-versie verwacht voor begin 2015.

Weldra openen de Gentenaars een kantoor in Londen, en ook in Singapore wil het bedrijfje voet aan de grond krijgen. Daartoe worden momenteel de eerste gesprekken gevoerd.

Tot slot is Showpad op zoek naar ruim 25 extra werknemers, 15 in Gent en 8 in San Francisco. Het betreft vooral softwareontwikkelaars, maar ook sales- en marketingmensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content