NRB investeert in Luikse mobiele start-up

Pieterjan Van Leemputten

Afelio wil zich richten op mobiele en webgebaseerde zakelijke toepassingen. Het jonge bedrijf geeft zichzelf vijf jaar om stevig te groeien.

Afelio wil zich richten op mobiele en webgebaseerde zakelijke toepassingen. Het jonge bedrijf geeft zichzelf vijf jaar om stevig te groeien.

Het geld voor de start-up komt voor drie vierde van de NRB Groep, hun investering bedraagt 450.000 euro. Het overige kapitaal komt van de vier managers en oprichters. De start-up gaat zich vestigen in Luik en telt in eerste instantie tien werknemers. Binnen vijf jaar moeten dat er vijftig zijn.

Die moeten zich focussen op het ontwikkelen van B2B-oplossingen rond mobiele interactieve toepassingen en nieuwe gebruikersinterfaces voor bestaande toepassingen.

“Vandaag bepaalt de consument de richting waarin de ICT-sector evolueert”, zegt Claude Demoulin, managing director van het nieuw opgerichte bedrijf.

“De nieuwe gebruiker wil in real time op zijn wenken bediend worden, via één enkele eenvoudige en ergonomisch verantwoorde toepassing die hij kan gebruiken via een bedrijfsnetwerk, het web, of zijn sociaal netwerk en zowel via zijn pc, smartphone of tablet. De front-end toepassing moet met andere woorden vooral gebruiksvriendelijk zijn en compatibel zijn met die verschillende technologieën en gebruiksmodi.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content