Opera koopt Skyfire

Browserontwikkelaar Opera heeft Skyfire Labs ingelijfd, een bedrijf dat gespecialiseerd is in video-optimalisatie voor mobiele browsers.

Skyfire Labs is een Amerikaanse softwareontwikkelaar en biedt een eigen mobiele browser. De Skyfire browser is vooral populair omwille van zijn videocapaciteiten. Heel wat Flash-video’s die andere browsers niet kunnen openen, spelen wel in Skyfire. Maar het bedrijf ontwikkelde ook de Rocket Optimizer software voor video-optimalisatie waarmee mobiele operatoren de capaciteit van de bandbreedte tot 60 percent kunnen verhogen.


Het Noorse bedrijf Opera zal tot 155 miljoen dollar betalen voor Skyfire Labs. Het bedrag zal afhangen van de prestaties van het softwarebedrijf. De ceo van Skyfire blijft aan het roer van het bedrijf dat de eigen browser zal blijven ontwikkelen, maar hij zal ook meewerken aan producten van Opera.


Skyfire werd opgericht in 2007. De Skyfire browser zou meer dan 20 miljoen keer gedownload zijn. De opera browser zou volgens het Noorse bedrijf meer dan 300 miljoen actieve gebruikers tellen.


Data News testte in september vorig jaar de mobiele uitvoeringen van Opera en Skyfire. Opera Mobile kwam toen als snelste mobiele browser voor Android uit die test, terwijl Skyfire inderdaad heel wat video’s kan afspelen waarin de andere mobiele browsers zich verslikken. Abonnees kunnen deze test hier nalezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content