Oscars voor Europese tech-entrepreneurs

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Europese Commissie heeft een initiatief voorgesteld dat tech entrepreneurs in de bloemen wil zetten. ‘The Europioneers’ moet een soort van Oscars voor de Europese tech-sector worden.

De Europese Commissie heeft een initiatief voorgesteld dat tech entrepreneurs in de bloemen wil zetten. ‘The Europioneers’ moet een soort van Oscars voor de Europese tech-sector worden. “Europa viert zijn entrepreneurs te weinig”, vertelde Robin Wauters van The Next Web tijdens LeWeb in Parijs. “De Europese Commissie kent dat probleem, en wil daar met The Europioneers iets aan doen. Samen met The Next Web zal de Commissie jaarlijks een technologie-award uitreiken, en de Europese Tech Entrepreneur van het jaar kiezen. Zo krijgt het technologie-ondernemerschap op het Continent alvast een smoel, en wordt het wat zichtbaarder op Europees en op mondiaal niveau.”

De commissie gaat er naar eigen zeggen van uit dat tech-ondernemers innovatie stimuleren, en onze economie er terug bovenop kunnen helpen. The Europioneers wil dat nog eens goed benadrukken.

Geïnteresseerden kunnen zich registreren op europioneers.com De organisatoren hebben beloofd om snel meer duidelijkheid te geven over hoe er kan deelgenomen worden, en hoe de stemprocedure in elkaar zit.

Stemmen kan vanaf begin volgend jaar, het event zal plaatsvinden in april 2013. De award wordt uitgereikt door Eurocommissaris Neelie Kroes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content