Overheid spoort burgers aan om apps te ontwikkelen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Tapptic en Blue4you lanceren in samenwerking met Fedict ‘Applications for Belgium’, een wedstrijd die Belgische burgers aanspoort om innovatieve apps te bedenken voor de samenleving.

Tapptic en Blue4you lanceren in samenwerking met Fedict ‘Applications for Belgium’, een wedstrijd die Belgische burgers aanspoort om innovatieve apps te bedenken voor de samenleving.

De organiserende partners raden aan om bij het bedenken van mogelijke toepassingen de open data te gebruiken die in België al beschikbaar is gemaakt (http://data.gov.be), maar dat is zeker geen verplichting.

Apps for Belgium wordt georganiseerd door de webbedrijfjes Tapptic en Blue4You in samenwerking met de federale ict-instelling Fedict. Het doel is drieledig. Overheid en burgers komen dichter bij elkaar, de digitale kloof verkleint dankzij de stimulering van mobiel internet, en open data wordt gepromoot om administratieve procedures te vergemakkelijken.

De voorgestelde ideeën moeten relateren aan publieke diensten en instituties, en moeten mobiel, lokaal, sociaal, interactief en intuïtief zijn. De applicatie of het idee kan zowel voor smartphones als voor tablets worden uitgewerkt (iOS, Android, Windows Phone en HTML), en idealiter worden de toepassingen ook gelinkt aan de grote sociale netwerken.

Er zijn twee manieren om een project voor te stellen: een beschrijvende tekst en een video, of een beschrijvende tekst en een PowerPoint presentatie.

Een jury zal de drie meest beloftevolle projecten kiezen en tal verschillende prijzen toekennen. De winnaar krijgt 2.000 euro. De tweede prijs is een 3G tablet, en de derde prijs een smartphone.

Ook het publiek kan via de website www.applicationsforbelgium.be zijn stem uitbrengen op een van de projecten en zo een publieksprijs toekennen. De winnaar van deze publieksprijs krijgt een tablet.

De deadline voor het indienen van ideeën is vastgesteld op 31 januari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content