PARI-Link: Nieuwe alternatieve operator voor kmo’s

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Om als beginnend bedrijf te concurreren met Belgacom, moet je over ballen beschikken. Of over stevige verkoopsargumenten. Johan Daumerie, oprichter en ceo van PARI-Link, laat in ieder geval zijn spierballen rollen: “Onze internetoplossing is 40 à 60% goedkoper dan een vergelijkbaar sdsl-contract bij Belgacom”, klinkt het.

Om als beginnend bedrijf te concurreren met Belgacom, moet je over ballen beschikken. Of over stevige verkoopsargumenten. Johan Daumerie, oprichter en ceo van PARI-Link, laat in ieder geval zijn spierballen rollen: “Onze internetoplossing is 40 à 60% goedkoper dan een vergelijkbaar sdsl-contract bij Belgacom”, klinkt het.

Sdsl is de synchrone dsl-internetoplossing die Belgacom (en andere doorverkopers) aanbieden aan de zakelijke markt. Dat wil zeggen dat je even snel kan uploaden als downloaden, in tegenstelling tot de residentiële abonnementen. “En de realiteit is dat we naar een model evolueren waarbij uploadsnelheid voor heel wat bedrijven alsmaar belangrijker wordt”, weet Daumerie. “Een andere trend is dat bedrijven zich graag vestigen aan de rand van de stad. Denk aan Kontich bij Antwerpen of Erembodegem bij Aalst. Maar het grote probleem is dat die locaties dikwijls te ver liggen van de sdsl-lex (zeg maar de centrale van Belgacom, nvdr) om van hoge snelheden te kunnen genieten”, zegt Daumerie.

Met Biznet-X wil PARI-Link kmo’s een alternatief aanreiken. Het gaat om een synchroon Ethernetgebaseerd product waarbij koperparen gebundeld worden. “Als Belgacom je een synchrone lijn van 10 Mbit/s kan aanbieden, dan kunnen wij via bundeling tot 40 Mbit/s gaan”, zegt Daumerie. Maar is dat dan nog kostenefficiënt? “Absoluut, onze prijzen liggen 40 à 60% lager”, klinkt het.

Managed service en QOS

Maar het draait niet alleen om de prijs. “We positioneren ons als een echte ‘managed service’ leverancier. We willen dat de klant het gevoel heeft dat zijn internetaansluiting in goede handen is, en dat hij zelf geen interventies zal moeten doen. Dat is ook nodig, want heel veel kmo’s hebben geen eigen ict-mensen”, aldus Daumerie. PARI-Link legt er ook de nadruk op dat de aangeboden snelheden ook écht de effectieve snelheden zijn. “Bij sdsl heb je 10 procent overhead, bij Ethernet is dat zo’n 7%. Als je bij ons een 2 mb-lijn koopt, dan zullen wij een 3 mb-lijn leveren die ‘geshaped’ is op 2 mb. Dat is de enige manier om effectieve snelheden te kunnen aanbieden.”

Een andere differentiator moet de standaard inbegrepen ‘quality of service’ zijn. “Ik heb al 20 jaar ervaring met voip. Zonder QOS kun je niet fatsoenlijk bellen over een WAN”, zegt Daumerie die nog een verleden heeft bij Cisco, Telindus en Ergatell.

Hij richtte PARI-Link in augustus vorig jaar op, maar acht nu de tijd rijp om te versnellen. “In totaal zijn we met een tiental mensen. We zijn nu volop investeerders aan het aantrekken”, aldus nog de ceo.

Of er wel een markt is in België voor een nieuwe zakelijke operator?

“Zeker weten. We komen eigenlijk voornamelijk Belgacom en ook Destiny tegen – al bieden zij volgens mij enkel connectiviteit aan en geen toevoegde waarde.

Spelers als BT, Colt en Belgacom mikken nu ook alsmaar meer op kmo’s. Zij proberen vooral hun corporate producten te downsizen voor die markt, maar dat werkt niet goed. Wij zijn specifiek voor kmo’s opgericht en hebben enkel een aanbod op maat van hun noden ontwikkeld, mét oog voor kwaliteit en dat zal het verschil maken.”

Paspoort

Naam: PARI-Link, www.pari-link.comZetel: DiegemOpgericht in: 2011Financiering: nu nog 100% eigen middelen, gesprekken met investeerdersWerknemers: 6 zelfstandigen, 4 werknemers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content