Passwerk opent vestiging op Hasseltse Corda Campus

Nico De Cleen en Dirk Rombaut (Passwerk) © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Passwerk opent na het kantoor in Antwerpen nu ook een vestiging op de Corda Campus in Hasselt. Passwerk is gespecialiseerd in functionele testing waarbij het uitsluitend beroep doet op medewerkers met een autismespectrumstoornis.

Wat Passwerk uniek maakt op de Belgische markt is dat het voor al haar kernactiviteiten – het functioneel testen van software en het uitvoeren van quality assurance opdrachten – uitsluitend beroep doet op medewerkers met een autismespectrumstoornis die beschikken over een normale tot hoge begaafdheid. Die test engineers worden zoveel mogelijk bij de eindklant zelf ondergebracht: hetzij rechtstreeks via Passwerk, hetzij via een partner als M2Q (Cronos-groep).

“We bestaan ondertussen al meer dan 7 jaar en onze klanten zijn over het algemeen zeer tevreden over de prestaties van onze test engineers”, vertelt Nico De Cleen, managing director van Passwerk. Net omwille van hun ‘stoornis’ werken zij sneller, zonder kwaliteitsverlies en kunnen zij bugs vinden die andere testers over het hoofd zien. ‘Passwerkers’ kunnen zich langer concentreren op lastigere taken. Ondertussen telt Passwerk zo’n 50 test engineers. Meer dan 90 klanten hebben reeds beroep gedaan op Passwerk.

Het tweede, net officieel geopende kantoor ligt op de Corda Campus, wat zowat het technologisch centrum van Limburg geworden is. “Het leek een must voor een sociaal innovatief bedrijf als Passwerk om hier een kantoor te openen”, besluit commercieel directeur Dirk Rombaut.

Het ontwerp voor de inrichting van het nieuwe kantoor werd overigens opgebouwd rond de aanbevelingen van Dr. Leo Kannerhuis, expertise- en behandelcentrum voor autisme. Zo werd gezorgd voor een gestructureerde, duidelijke en ‘leesbare’ omgeving die veilig, warm en voldoende ‘huiselijk’ aanvoelt. Externe prikkels als lawaai en visuele afleiding worden zoveel mogelijk geweerd, rekening houdend met de zintuiglijke gevoeligheid van mensen met een autismespectrumstoornis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content