Pawshake is een Airbnb voor huisdieren

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Op de nieuwe website Pawshake.be kunnen huisdiereigenaars dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. In meer dan 100 Belgische steden en gemeenten zou je intussen al zo’n ‘petsitter’ moeten kunnen vinden.

Op de nieuwe website Pawshake.be kunnen huisdiereigenaars dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. In meer dan 100 Belgische steden en gemeenten zou je intussen al zo’n ‘petsitter’ moeten kunnen vinden. Een dierenoppas nodig hebben, maar er geen vinden, is een probleem waar 9 op de 10 Belgische huisdiereigenaars al eens mee te maken hebben gekregen. Het nieuwe webplatform Pawshake.be komt mogelijks met een oplossing. Baasjes kunnen er immers dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. Ofwel komen de ‘petsitters’ langs bij je thuis, ofwel blijft je huisdier bij hen logeren.

“Het idee ontstond in 2010 toen ik in mijn directe omgeving geconfronteerd werd met de moeilijkheden die mensen ondervinden om goed voor hun huisdieren te blijven zorgen wanneer ze ziek zijn”, vertelt medeoprichter Dries Coucke. “Het probleem is niet zozeer dat er geen geschikte mensen zijn om voor je huisdier te zorgen, het is gewoon moeilijk om ze te vinden.”

Het project kwam in een stroomversnelling toen voormalig algemeen directeur van eBay België Tanguy Peers besloot om zijn schouders onder het project te zetten. “In België zijn er meer huisdieren dan kinderen en is de huisdier-business goed voor 1 miljard euro per jaar”, aldus Peers. “Zo krijg je meteen een idee over het potentieel.”

De profielen van de petsitters worden op verschillende manieren nagetrokken. Zo wordt elk gastgezin na registratie opgebeld voor een interview, en kunnen klanten hun petsitters quoteren op de site. “Per regio proberen we zo een community te creëren. In meer dan 100 Belgische steden en gemeenten moet je intussen al petsitters kunnen vinden. Ze hoeven nooit meer dan enkele kilometers van je verwijderd te zijn.”

Pawshake vraagt een bijdrage van 19 procent op elke boeking die via zijn platform loopt. De petsitter ontvangt de overige 81 procent van het gevraagde bedrage. “Wanneer je een profiel aanmaakt, kan je zelf een prijs kiezen voor je diensten. Of mensen dan niet voor de goedkoopste zullen gaan? Ach neen. Wanneer het over een gezinslid gaan, zijn de meesten niet zo prijsgevoelig. Belangrijker is de locatie. Klanten willen graag iemand uit de buurt.”

Initiatiefnemer Dries Coucke kent het wereldje van de huisdieren als geen anders, want hij beheert als sinds 2002 Pets.be, een overkoepelende website voor dierenasielen. Pawshake is een logisch vervolg: “Sommigen noemen Pawshake een Airbnb voor huisdieren, maar het is meer dan dat. We zijn een community waar dierenvrienden elkaar vinden en helpen.”

Paspoort: Naam: Pawshake

Website:www.pawshake.be Maatschappelijke zetel: Californië, maar operationele team in België

Aantal werknemers: 5 voltijdse equivalenten. Eén iemand in de VS, 4 in België.

Kapitaal: Eigen middelen van de twee oprichters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content