Peter Hinssen richt technologiefonds op

© .

Enkele Belgische IT-ondernemers beginnen volgend jaar met Volta Ventures, een fonds dat jonge bedrijven moet ondersteunen.

Enkele Belgische IT-ondernemers beginnen volgend jaar met Volta Ventures, een fonds dat jonge bedrijven moet ondersteunen. Dat schrijft De Tijd.

Jonge ICT-bedrijven de middelen geven om zich te ontplooien en misschien wel the next big thing te worden. Dat is de opzet van het technologiefonds. Startups krijgen vandaag niet zomaar een lening vast bij de banken, maar een reeks topondernemers willen dat vanaf midden volgend jaar counteren.

De namen achter Volta Ventures zijn niet van de minste. Naast Peter Hinssen vinden we onder meer Jan Vorstermans (Qunova, ex-Telenet), Jonas Dhaenens (Combell), Guy Weyns (ex-Goldman Sachs en Morgan Stanley) en Jürgen Ingels (Clear2Pay). Maar volgens De Tijd kunnen daar nog namen bijkomen. Het doel is om over dertig miljoen euro te beschikken afkomstig van vijf stichters, een twintigtal andere investeerders en de banken.

Volta Ventures wil zich richten op startups die een eerste keer geld ophalen en op degenen die daarna een tweede kapitaalronde doen. Dat is nodig omdat Belgische investeerders vandaag eerder geld steken in ondernemingen die al verder staan en dus minder risico inhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content