Platform9 zet uw infrastructuur om in een private cloud

. © .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Overstappen van een onbuigzaam platform naar een private cloud die flexibiliteit, schaalbaarheid en een eenvoudig beheer biedt: dat is de uitdaging van Plaform9, wiens aanbod nu beschikbaar is.

De Californische start-up Platform9 (opgericht in november 2013 door voormalige medewerkers van VMware) onthult in januari de bètaversie van een oplossing voor de snelle ontplooiing van een OpenStack cloud. Zijn cloudservice vormt een bestaande infrastructuur om in een wendbare multi-tenant private cloud en in selfservice. De oplossing is gebaseerd op OpenStack en bevat een Deployment Unit die de metagegevens verzamelt die worden aangereikt door de agenten die worden ingezet op de infrastructuur van de klant, zowel in KVM-, VMware- als Docker-omgevingen, en ongeacht hun geografische locatie, en ze creëert een OpenStack private cloud. De servers, workloads en data blijven dus in het datacenter van de klant, maar het beheer en de ontplooiing van de middelen worden nu gecentraliseerd dankzij deze transparante laag.

Voor de beheerders is de oplossing Platform9 eenvoudig te installeren en ze maakt een ontdekking en een automatische integratie van de infrastructuurelementen mogelijk (servers, netwerk en opslag), alsook een gecentraliseerd beheer van het platform, met meer bepaald een toegangsbeheer op basis van policies of een centrale opslagplaats van de beelden van de machines. De gebruikers krijgen dan weer toegang tot de gedeelde infrastructuur via een selfservice portal. We merken op dat de communicatie tussen de tools van Platform9 en de infrastructuur van de klant om veiligheidsredenen versleuteld wordt (alleen de operationele gegevens worden uitgewisseld, zegt men).

Platform9 wil zo uw datacenter omvormen in een wendbare private cloud en in selfservice, en tegelijk een alternatief vormen voor publieke clouds zoals AWS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content