Qunb wint start-up competitie LeWeb

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Qunb heeft de start-up competitie gewonnen die werd georganiseerd tijdens LeWeb. De Parijse starter helpt bedrijven met het vinden en visualiseren van data, en wil uitgroeien tot een ‘YouTube voor cijfers’.

Qunb heeft de start-up competitie gewonnen die werd georganiseerd tijdens LeWeb. De Parijse starter helpt bedrijven met het vinden en visualiseren van data, en wil uitgroeien tot een ‘YouTube voor cijfers’.

Qunb is een big data en BI-tool voor de massa. Het bedrijfje verzamelt numerieke data op het web, en maakt die gegevens inzichtelijk door ze te visualiseren. Gebruikers kunnen de cijfers dan makkelijk vergelijken, aan elkaar linken, delen, noem maar op. In België hebben we met Wondergraphs trouwens een starter die gelijkaardige dingen doet.

Grote vraag bij Qunb is of de onderneming wel voldoende data zal kunnen verzamelen om leefbaar te zijn. Want het lijkt er op dat bedrijven en zelfs individuen hoe langer hoe minder geneigd zijn om hun data te delen. Ook bij het business model achter Qunb is nog niet helemaal duidelijk. Richt de start-up zich nu tot de B2B- of tot B2C-markt?

Een andere finalist in Parijs was Be-Bound, een starter die het 2G-netwerk gebruikt voor mobiel internet. Klanten krijgen voor een klein prijsje toegang tot hun mailbox, en kunnen basisverrichtingen uitvoeren op heb web via sms. Dat zou handig zijn op plaatsen waar er nog geen 3G-netwerk voorhanden is. 2G dekt intussen 86 procent van de planeet.

Laatste finalist was Recommend, een mobiele app die draait rond aanbevelingen van vrienden voor restaurants, films, boeken, winkels, … Omdat het een gesloten netwerk betreft, krijg je in principe enkel aanbevelingen van mensen die je vertrouwt. Helemaal anders dus dan bij de TripAdvisors dezer wereld.

Het Belgische bedrijfje Argus Labs, dat in de halve finale raakte met de Jini-app, haalde de eindstrijd dus niet, ondanks een degelijke pitch. Allicht zit het feit dat de dienst nog gelanceerd moet worden voor het grote publiek daar voor iets tussen. En het betreft geen Frans bedrijfje natuurlijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content