Right Brain Interface wint rechtszaak van TV Vlaanderen

© Right Brain Interface

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft de klacht van M7 Group, het bedrijf achter TV Vlaanderen, tegen Bhaalu ongegrond verklaard.

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft de klacht van M7 Group, het bedrijf achter TV Vlaanderen, tegen Bhaalu ongegrond verklaard.

M7 Group spande een kortgeding aan omdat Right Brain Interface hun signaal gebruikt voor zijn cloud videorecorder Bhaalu. Via de rechter wou het bedrijf voorwaarden en beperkingen laten opleggen, maar de rechter heeft volgens Right Brain Interface de zaak ongegrond verklaard.

“We hadden niet verwacht dat we meteen in kortgeding gedagvaard zouden worden. We wisten wel dat we recht in onze schoenen stonden. Daarom zijn we erg blij met deze uitspraak,” zegt Philip Vandormael, afgevaardigd bestuurder van Right Brain Interface.

Bhaalu is een videorecorder die opneemt in de cloud. Omdat er zo geen limiet staat op het aantal opnames kan je met de box of de stick programma’s van meerdere dagen dagen terug vlot herbekijken.

Momenteel loopt er nog een andere zaak tegen het bedrijf en zijn tv-producten. Hierin spannen Medialaan, SBS en VRT samen een zaak aan tegen het bedrijf. De zenders zijn van oordeel dat Bhaalu hun signaal herverdeelt en bijgevolg daarvoor een afspraak nodig heeft met de zenders in kwestie. Maar Right Brain Interface zelf houdt vol dat het geen tv-dienst levert maar een product. Zo kan je enkel opnemen in de cloud als je ook kan aantonen dat je een geldig tv-abonnement hebt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content