Scality haalt 22 miljoen dollar op

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Frans-Amerikaanse opslagspecialist Scality krijgt een financiële injectie van 22 miljoen dollar (17 miljoen euro). CEO Jérôme Lecat ziet het als een bewijs van de pertinentie van zijn strategie.

De Frans-Amerikaanse opslagspecialist Scality krijgt een financiële injectie van 22 miljoen dollar (17 miljoen euro). CEO Jérôme Lecat ziet het als een bewijs van de pertinentie van zijn strategie.

Object-based storage, waar Scality zich op toelegt, is nu uitgegroeid tot een populaire techniek voor het bewaren van grote hoeveelheden aan gegevens (big data), zonder hiërarchie en zonder te moeten preciseren waar de gegevens zich bevinden en hoe ze moeten worden opgevraagd.

Scality werd opgericht in 2009 en weet zich te positioneren als een van de belangrijkste spelers in deze opkomende nichemarkt met Telenet als bekendste klant.

Om de ontwikkeling van zijn Ring-aanbod verder te kunnen zetten en de inspanningen op te drijven, krijgt het bedrijf nu 22 miljoen dollar van een groep investeerders op initiatief van Memlo Ventures, dat ook al een investering in 3Par (vandaag in handen van HP), Coraid, Nexenta en UUnet deed.

“Alle huidige investeerders hebben opnieuw geïnvesteerd”, benadrukt Jérome Lecat, die hierin de bevestiging zien dat de technologie van object-based storage praktische problemen van gebruikers kan oplossen in termen van schaalbaarheid, databewaring en de onafhankelijkheid ten opzichte van onderliggende hardware.

Bij het bedrijf werken momenteel 57 mensen maar Scality wil tegen eind dit jaar 70 mensen in dienst en een versterkte geografische aanwezigheid (vooral in de VS, Europa en Japan). “Het is nu aan ons om onze aanpak aan te passen waarbij we niet langer gaan uitleggen dat de technologie voordelen heeft voor gebruikers, maar met concrete klantencases te komen”, voegt Lecat daar nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content