Showpad haalt 2 miljoen dollar op bij Hummingbird Ventures

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse start-up Showpad heeft 2 miljoen dollar opgehaald in een series A-investeringsronde bij de Vlaamse durfkapitalist Hummingbird Ventures. Begin mei zal het bedrijf een kantoor openen in New York.

De Gentse start-up Showpad heeft 2 miljoen dollar opgehaald in een series A-investeringsronde bij de Vlaamse durfkapitalist Hummingbird Ventures. Begin mei zal het bedrijf een kantoor openen in New York. De start-up zal de extra middelen gebruiken om zijn commerciële organisatie sneller uit te bouwen en het Showpad-platform verder te ontwikkelen.

Showpad is een oplossing die van een iPad een krachtig sales- en marketinginstrument maakt. “Het is eigenlijk een combinatie van een online platform en een iPad-app”, legt medeoprichter en ceo Pieterjan Bouten uit.

“In het online platform wordt de content van een bedrijf bij elkaar gebracht (denk aan brochures en klantengegevens), om vervolgens in een mooie en gebruiksvriendelijke iPad-app gegoten te worden.” Momenteel is er enkel een iPad-versie, maar aan een Android- en iPhone-versie wordt gewerkt.

Onder meer Apple toonde al interesse en vroeg Pieterjan en co op de koffie, en het Amerikaanse Jive Software gaat Showpad integreren in zijn nieuwe verkoop- en training app ‘Jive Present’ waardoor de ‘Fortune 500’-bedrijven in het vizier komen. 80 procent van de omzet uit Showpad komt al uit het buitenland, met afnemers als Audi, BASF, Heineken in de portfolio.

“We zijn met Showpad begonnen op vraag van onze klanten”, zegt cso Louis Jonckheere. “Die wilden hun offertes en hun brochures in een iPad-app kunnen gieten. De vraag kwam zo vaak dat we beslist hebben om er een product van te maken. Anderhalf jaar heeft het geduurd om onze tool ‘enterprise ready’ te krijgen zonder in te boeten op gebruikservaring. Maar het resultaat mag gezien worden.”

Verrast “Wij zijn aangenaam verrast door de uitmuntende feedback van referentieklanten en partners van Showpad in Europa en de Verenigde Staten”, reageert managing partner van Hummingbird Ventures Barend Van den Brande. “We hopen met onze inbreng verdere internationale uitbreiding te helpen versnellen.”

Hummingbird Ventures is een durfkapitaalfonds dat zich richt op bedrijven in de technologie- en internetsector. Het fonds heeft kantoren in Antwerpen, Londen en Istanboel, en investeerde in ons land onder andere als eerste in Clear2Pay, de specialist in de ontwikkeling van software voor het afhandelen van betalingsverkeer in financiële instellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content