Showpad neemt Amerikaanse concurrent Storydesk over

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Showpad neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot Storydesk over. Dankzij de deal voegt de Genste starter 70 klanten toe aan zijn platform. Details over de transactie worden niet vrijgegeven.

De volgende weken zullen alle Storydesk-klanten worden overgezet naar het Showpad-platform. De klantendienst van de Gentse start-up is reeds volop aan het communiceren met de Storydesk-klanten om de overgang in goede banen te leiden.

“We zijn verheugd om de Storydesk-klanten te kunnen verwelkomen” aldus medeoprichter en ceo Pieterjan Bouten van Showpad. “Hoewel Storydesk en Showpad geen identieke platformen zijn, delen we de passie om sales en marketing te helpen hun resultaten te verbeteren dankzij mobiele technologie”.

Showpad is een oplossing die van je tablet, je pc of je iPhone een krachtig sales- en marketinginstrument maakt. Bouten spreekt over een combinatie van een online-platform en een app. “In het online platform wordt de content van een bedrijf bij elkaar gebracht (denk aan brochures en klantengegevens), om vervolgens in een mooie en gebruiksvriendelijke app te worden gegoten. De tool maakt het ook mogelijk om inzicht te krijgen in de reactie van klanten op de gedeelde informatie.”

In maart 2013 haalde het bedrijfje 2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) op in een serie A investeringsronde bij Hummingbird Ventures, en onlangs kon de starter zijn kapitaal nog vergroten in een serie B ronde van 8,5 miljoen dollar (6,85 miljoen euro).

Om de groei van Showpad in goede banen te leiden hebben de Gentenaars de voorbije weken verschillende ervaren managers uit Silicon Valley aan boord gehaald. Onder hen vp North America sales Stephen Green, die overkomt van bij Echosign (Adobe), vp customer success Antoine Valentone (Egnyte) en vp marketing Mac McConnell (Bonitasoft).

Showpad verwacht dit jaar zijn team te verdubbelen, en heeft nog heel wat openstaande vacatures. Begin januari verhuizen de Belgen naar een nieuw kantoor op Market Street in San Francisco. Ook in Gent is het bedrijf op zoek naar nieuwe kantoorruimte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content