Showpad-oprichters en Jurgen Ingels investeren in Silverfin

© Silverfin
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Showpad-oprichters Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten en fintech-pionier Jurgen Ingels investeren in Silverfin, een jonge Gentse start-up die software voor boekhouders verkoopt. Het kapitaal zal gebruikt worden om een versnelling hoger te schakelen en uit te breiden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Silverfin heeft een gebruiksvriendelijk softwareplatform voor financiële dienstverleners zoals accountantskantoren en consultants in de aanbieding. De oplossing zorgt er voor dat boekhouders in een oogopslag de financiële informatie van hun klanten kunnen monitoren en analyseren via dashboards en rapporteringstools, zodat ze gemakkelijker het gepaste advies kunnen geven.

Het bedrijfje werd eind 2013 opgericht door Joris Van Der Gucht (31) en Tim Vandecasteele (30), en kon sindsdien een mooie groei optekenen: al meer dan 150 boekhouders en accountant- en advieskantoren (waaronder VGD en Mazars) doen een beroep op de software van Silverfin. Het team groeide in 2 jaar tijd van 2 naar 15 medewerkers, en draait een recurrente omzet van 1 miljoen euro.

Om een versnelling hoger te kunnen schakelen en ook in het buitenland actief te kunnen worden, gingen Vandecasteele en Van Der Gucht op zoek naar ‘smart money’. Met investeerders Jurgen Ingels (ex-Clear2pay) en Showpad-oprichters Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten haalt de start-up alvast een pak ervaring in huis.

Hoeveel het bedrijfje juist ophaalt wordt niet meegedeeld, maar met de steun van het bovengenoemde triumviraat moet het alvast gemakkelijker zijn om bij heel wat potentiële klanten een voet tussen de deur te krijgen. Intussen zou er ook reeds begonnen zijn met de opstart in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

“We zijn heel blij met het feit dat we onze eerste kapitaalronde kunnen realiseren met investeerders die ons willen ondersteunen in ons groeiverhaal”, aldus Van Der Gucht. “Alle accountantskantoren hebben te maken met een snel bewegende markt en hogere verwachtingen van hun klanten. Hun business model staat onder druk en de meeste zijn er zich van bewust dat ze moeten evolueren tot bedrijfsadviseur. Met Silverfin bieden we hen het geschikte platform om dat te doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content